x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Speriati de performanta

Speriati de performanta

17 Feb 2005   •   00:00

VALENCIA - STEAUA 2-0 - Ros-albastrii n-au aratat nimic

In fata unui adversar aflat intr-o vizibila eclipsa de forma, huiduita copios de si asa putinii fani din tribunele Stadionului "Mestalla", Steaua a fost incapabila sa creeze un soc. A aratat exact ca reprezentanta unui fotbal temator si lipsit de valoare.
MIHAI IGIROSANU

DOMINATORI. Duelul dintre Sissoko (in echipament deschis) si Petre Marin este elocvent pentru desfasurarea jocului
Asa cum lasase clar de inteles, Walter Zenga a abordat intalnirea cu detinatoarea Cupei UEFA si a titlului in Spania cu o tactica ultradefensiva. Partitura bucurestenilor nu putea produce nimic spectaculos, lucru care s-a si intamplat. S-a confirmat faptul ca nu poti obtine multe atunci cand iti propui putin.

ZID. Patru fundasi de meserie si trei mijlocasi obisnuiti doar cu sarcini de aparare, Paraschiv, Dorinel Munteanu si Radoi. Aceasta a fost reteta cu care antrenorul italian a incercat sa faca fata valoroasei adversare. Dupa prima jumatate de ora, lucrurile pareau sa mearga perfect. Hamutovski nu fusese aproape deloc deranjat, Paraschiv parea in ritm, iar Oprita ii hartuia pe stoperii spanioli. A fost nevoie doar de o greseala, speculata de vulpoiul Di Vaio, pentru ca tot castelul de nisip sa se naruie.

LEJERITATE. Fara sa straluceasca, Valencia si-a asigurat, practic, calificarea, tot in urma unei faze fixe. Introdus in primul "11" mai mult de gura conducerii si a fanilor, argentinianul Aimar a transformat superb o lovitura libera de la marginea careului, asigurand un rezultat perfect pentru o echipa aflata in criza. Concluzia e clara si una singura. Valencia traverseaza un moment mizerabil. Dar de acest aspect nu poate profita vreo reprezentanta a Diviziei A, ci doar adversarele sale din cosmopolita Primera Division.

NEAGA, EXILAT IN TRIBUNA
La sedinta tehnica de ieri-dimineata, antrenorul Stelei, Walter Zenga, a detonat bomba. Cel mai bun jucator de atac al liderului Diviziei A, Rica Neaga, nu va figura nici macar pe banca de rezerve! "Nu-mi vine sa cred ca nu joc. Vestea a venit ca un trasnet pentru mine. Din momentul tragerii la sorti, numai la Valencia m-am gandit. Pentru meciul asta m-am pregatit, asta m-a ajutat sa stau o luna in cantonament. Voiam sa fiu acolo, pe Mestalla, sa ma lupt cu Valencia! Acum sunt extrem de suparat. Numai eu stiu ce e in sufletul meu", a declarat jucatorul stelist inaintea meciului. Surse ros-albastre sustin ca intre Neaga si conducerea clubului s-a iscat un conflict, dupa ce patronul Gigi Becali a decis sa-l vanda in Coreea de Sud, pentru un milion de dolari. Totusi, Neaga s-a aflat aseara in tribunele arenei levantine, sustinandu-si cu multa insufletire colegii de pe teren.

REZULTATE
AsearA
  • Partizan - Dnepropetrovsk 2-2
    (Odita ’12 si ’45 / Nazarenko ’28, Rusol ’57)

  • Sahtior - Schalke 04 1-1

  • (Brandao ’86 / Ailton ’7)

  • Panathinaikos - FC Sevilla 1-0

  • (Vintra ’66)

  • Ajax - AJ Auxerre 1-0

  • (Maxell ’37)

    AC Parma - VFB Stuttgart 0-0

  • Austria Viena - Bilbao amanat
  • Partida Sporting Lisabona - Feyenoord s-a terminat dupa incheierea editiei.

    Azi Dinamo Kiev - Villarreal; Grazer AK - Middlesbrough; TSKA Moscova - Benfica Lisabona; Fenerbahce - Real Zaragoza; Alemannia Aachen - AZ Alkmaar; FC Basel - OSC Lille; Olympiakos Pireu - Sochaux; Herenveen - Newcastle United.
    ×
    Subiecte în articol: sport