x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sport cu acoperis nou

Sport cu acoperis nou

13 Oct 2004   •   00:00

Romania a castigat aproape 400 de sali destinate exclusiv sportului scolar printr-un program desfasurat de Guvern. Acest proiect trebuie continuat si in ciclul olimpic urmator.

SORIN ANGHEL

Printr-un program desfasurat de Guvern prin Compania Nationala de Investitii, Romania a capatat in ultimele luni aproape 400 de sali de sport. Acest proiect are ca scop dezvoltarea sportului in scoli.

VERIFICARE. Comitetul Olimpic Roman a initiat o "ancheta" prin care s-a verificat calitatea lucrarilor. "Am facut acest lucru pentru ca si noi suntem beneficiarii acestui proiect. In ranita fiecarui soldat se poate gasi un baston de maresal, asa si aici. In salile acestea se pot gasi marii campioni de maine", spune Lucian Vasiliu, secretarul general adjunct al Comitetului Olimpic Roman. Acesta a explicat ca cele 372 de sali de sport care s-au construit in ultima vreme nu au ca destinatar sportul de performanta.

DESTINATAR. Lucru ce nu este cunoscut de catre toti beneficiarii proiectului, care au inceput sa se declare nemultumiti. "Unul dintre obiectivele acestui program a fost dezvoltarea copiilor intr-un mod sanatos. Prin sport se incearca indepartarea lor de tentatiile moderne, cum ar fi droguri, alcool sau tigari. Guvernul a construit aceste sali pentru a sprijini unul dintre domeniile defavorizate in tara noastra, cum este sportul. Cei care vor beneficia de aceste sali sunt numai elevii", a concluzionat Vasiliu, care a specificat ca deja s-a demarat un program de dotare a salilor care tocmai au fost construite.

GARANTIE DOI ANI

La cateva dintre salile construite prin acest program al Guvernului au aparut si mici probleme. "Aceste sali de sport sunt garantate timp de 24 de luni. Acolo unde au aparut mici probleme, constructorul are obligatia sa remedieze defectiunile aparute. Cel care a construit sala are tot interesul sa faca reparatiile cat mai repede, pentru ca altfel nu isi mai primeste banii", explica Lucian Vasiliu.
×
Subiecte în articol: sport