x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Info

SPORT/Info

15 Mar 2005   •   00:00

16 MARTIE 2005

FRF VREA FINALA CUPEI UEFA DIN 2009

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ieri, la Centrul National de pregatire de la Mogosoaia, ca va solicita organizarea la Bucuresti a finalei Cupei UEFA din 2009, pentru a sarbatori centenarul FRF. Sandu vrea ca finala din 2009 sa fie gazduita de Stadionul "National". "Pana atunci sper sa avem si o echipa romaneasca intr-o finala de cupa europeana", a spus "Nasu’". El a precizat ca nu va asista la meciul Steaua - Villarreal din aceasta seara, dar ca stadionul din Ghencea ar trebui sa fie dat Stelei. (Mihai Igirosanu)

DANS SPORTIV. Dance Masters 2005, cel mai important concurs de dans sportiv organizat in acest an in Romania, se va desfasura in perioada 17-20 martie, la Sala Polivalenta. Organizatorii au anuntat ca la competitie vor participa perechi din 12 tari. Joi si vineri sunt programate Campionatele Nationale, iar sambata si duminica IDSF International Open, concurs la care participa si noua perechi aflate intre primele 30 in topul mondial. La conferinta de presa prilejuita de acest eveniment au fost prezente Violeta Beclea Szekely, Elisabeta Lipa si Viorica Susanu.

HANDBAL FEMININ. Echipa nationala a Romaniei se va reuni la 22 martie, la Oradea, pentru un nou stagiu de pregatire in vederea dublei manse eliminatorii, cu Cehia, din play-off-ul Campionatului Mondial. "Vor exista cinci, sase nume noi din campionatul intern, fata de ultima convocare, care a fost tot la Oradea, cand am jucat cu Hypo Viena", a declarat antrenorul principal, Gheorghe Tadici. Tehnicianul a adaugat ca Romania a primit foarte multe oferte pentru a juca meciuri amicale.

AS ROMA. Imediat dupa demisia lui Luigi Del Neri, conducatorii lui AS Roma s-au grabit sa-i gaseasca un inlocuitor. Desi au avut la indemana solutii precum Zdenek Zeman sau Carlo Mazzone, italienii au decis sa-i dea credit pana in vara fostului jucator emblematic al "giallorossi-lor", Bruno Conti. "Nu puteam refuza si nici nu am discutat despre bani", a declarat emotionat noul antrenor al lui Cristi Chivu, care a pregatit pana acum sectorul de copii si juniori ai echipei romane.

TENIS. Andrei Pavel a fost eliminat in turul trei al turneului de la Indian Wells, scor 6-3, 6-4, de americanul Andre Agassi, cap de serie numarul 9. Cu toate acestea, "Cneazul" va primi sapte puncte ATP si un cec in valoare de 15.600 de dolari. In alta ordine de idei, Victor Hanescu il va intalni pe rusul Igor Andreev in runda inaugurala a turneului challenger de la Sunrise (SUA), dotat cu premii in valoare totala de 100.000 de dolari.

APULUM. Alin Artimon a fost numit in functia de antrenor al echipei ardelene, dupa ce Alexandru Pelici si-a prezentat demisia. "Am luat aceasta decizie dupa ce am avut o discutie cu Pelici, deoarece el este omul care m-a adus aici", a spus Artimon, care a condus marti primul antrenament ca principal la Apulum. El va fi secondat de Roberto Ivan. (Lucian Dobrater)
×
Subiecte în articol: sport