x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 1 octombrie 2004

SPORT/Stirile zilei - 1 octombrie 2004

01 Oct 2004   •   00:00
PRODAN SI MIRIUTA, AGENTI DE JUCATORI. Ioan Becali are de ieri inca doi competitori pe piata impresariatului fotbalistic. Fostii jucatori Daniel Prodan si Vasile Miriuta au promovat examenul pentru obtinerea licentei de agenti de jucatori, sesiunea septembrie 2004. Examenul a constat in 15 intrebari trimise de FIFA, din regulamentele internationale, si cinci intrebari formulate de FRF, din regulamentele fotbalistice romanesti. Prodan si Miriuta vor putea incepe activitatea de agenti de jucatori licentiati de FRF dupa ce vor incheia polita de asigurare de raspundere profesionala.

AZI INCEPE ETAPA A 9-A. Astazi vor avea loc primele partide din etapa a 9-a a Diviziei A. La Bistrita, Gloria va intalni, de la ora 15:00 (Telesport), pe Apulum Alba-Iulia. Partida va fi condusa de Marius Bocaneala, ajutat de asistentii Nicolae Marodin si Ispas Cojocaru. In al doilea meci al zilei, FCM Bacau va intalni pe FC Arges. Partida, care va incepe de la ora 20:00 si va fi transmisa in direct de National TV, va fi condusa de Sebastian Coltescu, asistat de Eduard Ungureanu si Nicolae Meghesan.

BANI DE LA PRIMARIE. Jucatorii si antrenorii lui Apulum au primit ieri-dimineata cate 7 milioane de lei din partea Primariei din Alba-Iulia. Jucatorii au multumit pentru acesti bani, dar au spus ca sumele datorate de club sunt mult mai mari. "Eu nu am stiut ca mai exista fotbalisti neplatiti din sezonul trecut. Vom incerca sa rezolvam aceasta problema. Dar bateti voi la Bistrita si in doua saptamani aveti banii", le-a promis jucatorilor primarul Mircea Hava, adaugand ca se va incerca realizarea unui parteneriat cu Consiliul Judetean pentru asigurarea bugetului necesar clubului de fotbal. (Lucian Dobrater)

MARCEL LICA A DEMISIONAT. Presedintele executiv al clubului Farul, Marcel Lica, si-a dat demisia, considerand ca a fost facut pe nedrept responsabil de situatia celor trei jucatori constanteni suspectati de dopaj. "Ma simt tradat si consider ca am facut tot ce era necesar pentru club. Am inaintat prin fax demisia mea catre Gheorghe Bosanceanu. Daca se considera ca eu am prejudiciat imaginea clubului, mai bine renunt. Voi mai ramane 30 de zile, conform legii, si subliniez faptul ca eu nu am venit la Farul sa castig bani, ci sa ajut clubul. Ma simt cu constiinta impacata", a declarat Marcel Lica. Acesta a precizat ca jucatorilor li s-a prezentat un regulament de ordine interioara in care erau instiintati de toate indatoririle si drepturile pe care le au.

DECES. Motociclistul francez Richard Sainct (34 de ani) a decedat in urma unui accident suferit in timpul etapei a IV-a a Raliului Faraonilor. Sainct, care a cazut in timpul primei probe speciale, a decedat la sosirea la spitalul de campanie instalat pe traseul cursei, unde fusese transportat cu un elicopter. Motociclistul francez este triplu castigator al raliului Paris-Dakar, in 1999, 2000 si 2003, si al Raliului Faraonilor, in 2002.

VOLEI. Cluburile Rapid AIBO Bucuresti, CSU Metal Galati si Unic Piatra-Neamt vor sa se retraga din campionatul national de volei feminin daca actualul presedinte al federatiei, Gheorghe Visan, va mai detine cumul de functii. In acest moment, Visan este presedinte de federatie, presedintele comisiei de arbitri, arbitru, membru al Comisiei de Disciplina si director in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii. "Daca situatia nu se schimba, nu are rost sa mai jucam in campionat. Facem o liga profesionista si jucam acolo", a spus patronul Rapidului, Marian Stefan.

×
Subiecte în articol: sport