x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 14 octombrie 2004

SPORT/Stirile zilei - 14 octombrie 2004

14 Oct 2004   •   00:00
ELISABETA LIPA, IN ELITA EUROPEANA. Multipla campioana olimpica la canotaj, Elisabeta Lipa, va fi prezenta luni in Franta. Ea va participa la Lausanne la "SportStar Awards 2004", eveniment organizat de Eurosport la Muzeul Olimpic. De pe podiumul de la Atena, 50 de sportivi, considerati cei mai buni ambasadori ai Europei, vor ajunge pe scena de la Lausanne. Elisabeta Lipa este singura sportiva din Romania nominalizata pentru editia din acest an a acestui eveniment. Aceasta ceremonie va aduce un tribut medaliatilor olimpici de la Atena.

VICTORIE CU FRANTA LA EUROPENE. Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a invins Franta, in deplasare, cu 3-0, in preliminariile Superdiviziei Campionatului European. Punctele echipei antrenate de Viorel Filimon au fost aduse de Adriana Zamfir, Otilia Badescu si Daniela Dodean. In clasament, dupa patru etape, Romania este lidera in Grupa D, cu 8 puncte, fiind urmata de Rusia - 7, Franta - 5, si Slovenia - 4.

HANESCU A FOST ELIMINAT. Victor Hanescu a fost eliminat in primul tur al turneului de la Metz, dotat cu premii in valoare totala de 375.750 de euro. Tenismanul roman a fost invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-4, 6-4, de principalul favorit al turneului, croatul Ivan Ljubicici. Pentru participarea la acest turneu, Hanescu va primi un punct ATP si un cec in valoare de 3.620 de euro. De asemenea, Victor Ionita a fost eliminat in primul tur al challangerului de la Barcelona, dupa ce a fost invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, de spaniolul Albert Portas.

JOHN MCENROE SE DROGA. Actrita Tatum O’Neal, care a fost casatorita cu John McEnroe, sustine ca fostul tenisman fuma in mod regulat cannabis si obisnuia sa o loveasca. "John continua sa piarda meciuri si acum, pentru prima oara, furia pentru care era faimos pe terenurile de tenis o manifesta acasa", scrie Tatum in autobiografia sa. McEnroe, care detine custodia celor trei copii pe care ii are cu Tatum O’Neal, a dezmintit faptul ca si-ar fi lovit sotia, insa a recunoscut ca obisnuia sa se drogheze. In prezent comentator pentru BBC, McEnroe s-a declarat foarte dezamagit de interpretarea pe care fosta sa sotie a dat-o vietii sale.

ETO’O SI-A RELUAT ANTRENAMENTELE. Atacantul camerunez al lui FC Barcelona, Samuel Eto’o, si-a reluat antrenamentele dupa accidentul de circulatie suferit duminica trecuta. Eto’o urmeaza sa evolueze, sambata, in derbiul cu Espanol, din etapa a 7-a a campionatului Spaniei. Eto’o se afla la Palma de Mallorca pentru a se recupera dupa o gastroenterita.

SCANDALAGIUL YORKE. Atacantul lui Birmingham City, Dwight Yorke, a fost dat afara dintr-un club de noapte londonez dupa ce o tanara s-a plans managerului localului de comportamentul neadecvat al fotbalistului englez, informeaza The Sun. Potrivit cotidianului britanic, in noaptea urmatoare Dwight Yorke, care are un copil cu celebrul manechin Jordan, s-a dus intr-un alt club londonez. "De data aceasta, in loc sa fie dat afara, starul englez a «marcat», plecand acasa cu doua trofee blonde", scrie publicatia britanica.

BLATTER IL ATACA PE BECKHAM. Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a lansat un atac asupra internationalului englez David Beckham, care a recunoscut ca a luat intentionat un cartonas galben in partida cu Tara Galilor. Beckham, care si-a dat seama ca este accidentat, a faultat intentionat un adversar pentru a nu evolua in partida de aseara cu Azerbaidjan. "Beckham este un model pentru multi copii, un ambasador al fotbalului si al fair-play-ului. Le voi cere liderilor federatiei engleze sa investigheze acest caz si sa imi prezinte un raport", a spus Blatter.

DANIEL PANCU VA FI HIPNOTIZAT. Decanul Facultatii de Stiinte Psihosociale in Sport din Sakarya, Yalcin Kaya, s-a oferit sa ajute prin hipnoza echipa lui Daniel Pancu, Besiktas, care a obtinut o singura victorie in actuala editie a campionatului Turciei, a anuntat cotidianul Fanatik. Kaya a afirmat ca prin aceasta metoda poate obtine un progres vizibil in doar o saptamana. Besiktas, adversara Stelei in grupa B a Cupei UEFA, ocupa in prezent locul 14 in campionatul Turciei, cu 6 puncte, inregistrand pana acum o victorie, 3 rezultate de egalitate si 4 infrangeri.

NICOLAI BOGHICI LA COMISIE. Presedintele Otelului Galati, Nicolai Boghici, va fi judecat astazi de Comisia de Disciplina a LPF, prezidata de Alexandru Boc, dupa ce, la finalul meciului cu Rapid, scor 1-0, a jignit echipa oaspete, strigand: "Gata, i-am facut pe «cioroi»!". Chiar daca ulterior si-a cerut scuze public, oficialul galatean risca o amenda. "Am gresit, am recunoscut si imi pare rau. Au fost vorbe spuse pe moment, sub euforia bucuriei. Acum asta e, probabil o sa platesc", a comentat Boghici.

×
Subiecte în articol: sport