x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

22 Mar 2005   •   00:00

23 MARTIE 2005

Ceahlaul vrea arbitri straini in Divizia B

Ceahlaul Piatra Neamt a cerut arbitri straini la partida cu FC Vaslui, programata sambata, in etapa a 17-a, in Seria I a Diviziei B. Presedintele CCA, Ion Craciunescu, nu-i va multumi pe oficialii nemteni: "Sambata se joaca meciul meciurilor. Nu e nici Barcelona cu Chelsea, nici Real Madrid cu Milan, ci Ceahlaul cu Vasluiul. Nu putem satisface aceasta cerere din doua motive. In primul rand am incalca prevederile UEFA, apoi cred ca avem si in Romania arbitri capabili sa conduca acest meci senzational al mileniului trei".

SAH. Ieri dupa-amiaza, Andrei Istratescu a castigat, in 74 de mutari, a treia partida disputata la Bucuresti, la Hotelul Crowne Plaza, a meciului cu fostul campion mondial Anatoli Karpov. Prima partida a meciului dintre Karpov si Istratescu s-a incheiat remiza, in timp ce in cea de-a doua a invins sahistul rus, scorul fiind acum de 1,5 - 1,5 puncte. Confruntarea se va incheia sambata si cuprinde patru partide in sistem clasic si patru de sah rapid. Astazi va fi zi de pauza, urmatorul meci fiind programat maine, de la ora 14:00.

REFUZ. Doi jucatori ai lui AC Milan, Gennaro Gattuso si Giuseppe Pancaro, au refuzat sa faca controlul sangvin dupa meciul din campionat cu AS Roma, castigat cu 2-0. Gattuso si Pancaro au refuzat sa ofere probe pentru controlul sangvin, dar au acceptat sa dea probe de urina. Probele de sange, care sunt folosite pentru depistarea eritropoietinei, sunt facultative in campionatul italian, dar federatia intentioneaza ca din sezonul viitor sa le declare obligatorii. Testele sangvine sunt obligatorii in alte sporturi, precum ciclism si atletism, refuzarea efectuarii lor fiind echivalenta cu un rezultat pozitiv.

SCHIMBARE. Echipa de handbal feminin Silcotub Zalau se va numi, incepand din sezonul 2005-2006, HC Zalau. "Am discutat cu presedintele Consiliului Judetean Salaj, cu primarul municipiului Zalau si cu alti sponsori care vor sa investeasca in echipa. Am luat hotararea schimbarii numelui echipei, pentru ca Silcotub nu putea sustine financiar echipa", a explicat tehnicianul campioanei Romaniei, Gheorghe Tadici, care este si antrenorul nationalei feminine. Dupa 16 etape, Silcotub Zalau ocupa primul loc in clasamentul Ligii Nationale de handbal, cu 27 de puncte.

×
Subiecte în articol: sport