x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

22 Feb 2005   •   00:00

23 FEBRUARIE 2005

Anatoli Karpov vine la Bucuresti

Fostul multiplu campion mondial la sah, rusul Anatoli Karpov, va disputa luna viitoare, la Bucuresti, doua partide in fata lui Andrei Istratescu. In cadrul intalnirii, care se va desfasura in perioada 20-26 martie, la Hotelul Crowne Plaza, se vor disputa 4 partide in sistem clasic (20, 21, 22, 24 martie) si 4 partide de sah rapid (25, 26 martie, cate doua pe zi). Istratescu este al doilea roman din clasamentul mondial FIDE, pe locul 92, primul fiind Dieter Nisipeanu (31). Anatoli Karpov, in varsta de 54 de ani, ocupa locul 29 in ierarhia mondiala.

ANS - Leu, director de cabinet

Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Gheorghe Florian, a stabilit in mare parte componenta echipei cu care va lucra. Astfel, consilier va fi Lucian Vasiliu, directorul cabinetului a fost numit Mihai Leu, in timp de purtator de cuvant va fi Emanuel Fantaneanu. Vicepresedintele ANS urmeaza sa fie numit, in zilele urmatoare, de catre premierul Calin Popescu Tariceanu.

Handbal feminin - Adversarii din cupele europene

Echipele feminine romanesti calificate in sferturile de finala ale cupelor europene si-au aflat ieri adversarii. In Cupa Cupelor, Rapid va intalni pe Tertnes Bergen (Norvegia), iar in Cupa EHF Silcotub, Zalau va intalni echipa ungara Gyor. In Challenge Cup, Oltchim Ramnicu Valcea va juca impotriva formatiei germane BSV Buxtehude, care a trecut in "optimi" de Selmont Baia Mare. Toate echipele din tara noastra vor disputa primul meci in deplasare, pe 12 sau 13 martie, returul fiind programat dupa o saptamana.

Tricolori - Spanioli la meciul cu Olanda

Partida Romania - Olanda, programata pe 26 martie, in preliminariile CM 2006, va fi arbitrata de o brigada din Spania. Intalnirea de pe Stadionul Giulesti va fi condusa de centralul Luis Medina Cantalejo, ajutat de asistentii Victoriano Carrasco si Pedro Medina, in vreme ce arbitru de rezerva va fi Bernardino Vazquez. Cantalejo a mai oficiat o singura data o echipa romaneasca, in anul 2000, cand a fost arbitru de rezerva la meciul Dinamo - Polonia Varsovia, scor 3-4, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Handbal masculin - Jucam cu Serbia in play-off

Nationala masculina a Romaniei va infrunta Serbia-Muntenegru in play-off-ul CE din Elvetia - 2006. Adversarul tricolorilor a ocupat locul 5 la ultimul CM, desfasurat acum o luna in Tunisia, si locul 8 la Europenele din Slovenia, de anul trecut. Primul meci va avea loc pe 11 sau 12 iunie, la Oradea, iar returul dupa o saptamana, in deplasare.
×
Subiecte în articol: sport