x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

07 Feb 2005   •   00:00

8 februarie 2005

Viorel Moldovan a agatat ghetele in cui

Dupa declararea falimentului actualului sau club, Servette Geneva, Viorel Moldovan a primit mai multe oferte. Cu toate acestea, atacantul roman a decis sa-si incheie cariera de fotbalist profesionist. In varsta de 32 de ani, Moldovan a disputat 68 de meciuri pentru Nationala Romaniei, marcand 25 de goluri. In 1995, dupa doua sezoane la Dinamo, el parasea definitiv fotbalul romanesc, Neuchatel Xamax platind 1.500.000 de dolari pentru transferul sau. Moldovan a fost curtat si de "Poli" AEK Timisoara. (Mihai Igirosanu)

Tenis - Hanescu a batut, Pavel e pe 39

Victor Hanescu s-a calificat, duminica, in ultimul tur al calificarilor din cadrul turneului de la Marsilia, dotat cu premii in valoare de 510.250 de euro. Romanul l-a invins, in turul doi al calificarilor, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-2, pe francezul Jean-Christophe Faurel, urmand ca, in ultimul tur, sa-l intalneasca pe olandezul Melle van Gemerden. Altfel, Andrei Pavel ocupa locul 39, cu 19 puncte, in clasamentul ATP, in timp ce Victor Hanescu se afla pe locul 81.

"Poli" AEK - Sase jucatori dati afara

Antrenorul Cosmin Olaroiu a renuntat la sase fotbalisti, fiind vorba de Angheluta, R. Ciobanu, Aldana, Axente, Buia si Suleap. Acestia, carora Oli le-a spus ca nu mai conteaza pe serviciile lor in returul campionatului, nu vor face parte din lotul care va pleca azi in Cipru, in turneul de pregatire.

UEFA - Interzis la pariuri pentru fotbalisti

UEFA intentioneaza sa le interzica fotbalistilor, arbitrilor si conducatorilor de club sa mai parieze, a declarat Gerhard Mayer-Vorfelder, copresedinte al Federatiei Germane de Fotbal (DFB). "UEFA se gandeste la un cod al onoarei care sa prevada ca fotbalistii, arbitrii si oficialii sa nu poata paria pe rezultatele unor meciuri. Problema aceasta nu exista doar in Germania. Italia, Romania si Cehia au avut, de asemenea, astfel de incidente", a declarat copresedintele DFB, la doua saptamani dupa izbucnirea scandalului legat de meciuri trucate in campionatul Germaniei.

Handbal - Buligan este campion mondial

Fostul handbalist Alexandru Buligan a devenit campion mondial alaturi de reprezentativa Spaniei, romanul fiind antrenorul de portari al selectionatei masculine iberice, care a castigat, duminica, finala CM din Tunisia contra Croatiei, cu scorul de 40-34 (21-13). In varsta de 44 de ani, Buligan a evoluat, ca jucator, la Poli Timisoara (1977-1987), Dinamo (1987-1990), Arrate Eibar (1990-1994), Guadalajara (1994-1995) si San Antonio Pamplona (1995-2001), fiind numit in functia de antrenor secund al Spaniei in decembrie 2004.
×
Subiecte în articol: sport