x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

01 Feb 2005   •   00:00

2 FEBRUARIE 2005

Pitu si Vlad Munteanu, la FC National

De ieri, lotul lui FC National s-a intarit. Stelistul Adrian Pitu a semnat un contract pana in vara cu gruparea din Cotroceni, fiind cedat gratis de liderul de moment al Diviziei A. In aceeasi situatie se afla si mijlocasul dinamovist Vlad Munteanu. El era asteptat ieri seara la sediul clubului de catre presedintele "bancarilor", Gino Iorgulescu, pentru a parafa si el o intelegere pana la finele acestui campionat. Pitu si Vlad Munteanu se alatura olteanului Ionut Rada si bistriteanului Ciprian Vasilache pe lista achizitiilor Nationalului. (Mihai Igirosanu)

Hochei - Au scapat cu avertismente

Comisia de disciplina a FR Hochei pe Gheata a sanctionat cu avertisment echipele Progym Gheorgheni si HC Miercurea Ciuc pentru retragere de pe gheata, respectiv pentru lipsa de respect fata de spectatori, adversar si competitia nationala. Comisia a omologat rezultatul partidei numarul trei dintre cele doua echipe, contand pentru semifinalele Ligii Nationale, cu scorul de 5-0 in favoarea "ciucanilor". In urma acestei decizii, HC Miercurea Ciuc s-a calificat in finala Ligii Nationale, unde va intalni pe Steaua, meciul urmand sa fie arbitrat de Maxim Manin, din Rusia.

Tenis - Hanescu, eliminat

Victor Hanescu a ratat calificarea in turul doi al turneului de la Milano, dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Tenismanul roman a fost invins, in runda inaugurala, cu 6-4, 6-4, de slovacul Karol Beck, favoritul numarul 7. La dublu, Andrei Pavel si Gabriel Trifu au pierdut, prin neprezentare, in fata cuplului Ivo Karlovici/Tom Vanhoudt (Croatia/Belgia).

"U" Craiova - Egal cu WIT Georgia

Aflata in turneu in Antalya, formatia din Banie a remizat ieri, scor 1-1 (1-0), cu georgienii de la WIT. Pentru craioveni a marcat Plesan, in minutul 35, adversarii reusind sa egaleze in minutul 84. Desi n-a jucat ieri, Borislav Stevanovici a ajuns la o intelegere cu oficialii Universitatii, urmand sa semneze un contract pe un an si jumatate, cu un salariu de 50.000 de dolari pe sezon. Pavel Badea a garantat pentru valoarea jucatorului, fiind influentat si de tehnicienii echipei Vojvodina Novi Sad, care este cazata in acelasi hotel cu echipa din Banie. (Mario Morcov)

Tineret - Nicolae Manea a stabilit lotul

Antrenorul lotului de tineret a Romaniei, Nicolae Manea, i-a anuntat ieri pe cei 18 jucatori convocati in vederea amicalului cu Slovacia, din 8 februarie, ora 17, de la Larnaca: Sebastian Hutan, Traian Marc, A. Prepelita, Cosmin Moti, Gabriel Tamas, M. Constantin, Cosmin Frasinescu, Mihai Nesu, Raul Ciupe, Razvan Cocis, Adrian Cristea, Silviu Izvoreanu, N. Grigore, R. Marginean, Ionut Peres, Lucian Burdujan, Claudiu Keseru si R. Surdu.

Drepturi tv - LPF pierde

Clubul Steaua a castigat procesul intentat LPF in privinta drepturilor de televiziune si publicitate pentru sezonul 2003-2004. Prin sentinta Tribunalului Bucuresti, Sectia Comerciala, LPF este obligata sa achite gruparii din Ghencea suma de 233.085 dolari, la care se adauga 107.500.000 lei, cheltuielile de judecata. Instanta a recunoscut ca drepturile de televiziune si de publicitate apartin cluburilor, si nu Ligii. LPF e obligata la plata sumelor pana la o data impusa de FC Steaua. In cazul neplatii la termen, se va trece la executarea silita a conturilor bugetare ale LPF.

Gigi, bucuros de plecarea lui "Danciu"

Patronul Stelei, Gigi Becali (foto), a afirmat ieri ca s-a bucurat cand a aflat ca atacantul dinamovist Ionel Danciulescu s-a transferat in China. "Danciulescu era un marcator, era periculos pentru orice echipa care juca impotriva lui Dinamo. M-am bucurat cand am auzit ca a plecat in China", a declarat Becali. El a mai spus ca nu se teme de intoarcerea la echipa din Stefan cel Mare a atacantului Ianis Zicu: "Ca sa se bata cu Steaua pentru titlu si sa devina periculosi, dinamovistii ar trebui sa-si aduca inapoi toti fotbalistii pe care i-au vandut".
×
Subiecte în articol: sport