x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

31 Ian 2005   •   00:00

1 FEBRUARIE 2005

Gigel Bucur, convocat la nationala

Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri numele celor 12 jucatori din campionatul intern convocati pentru meciul amical cu Slovacia, de pe 9 februarie. Acestia sunt Bogdan Stelea si Marius Popa - portari; Valentin Badoi, Flavius Moldovan, Mirel Radoi - fundasi; Florentin Petre, Tiberiu Balan, Mihaita Plesan, Dorinel Munteanu - mijlocasi; Daniel Niculae, Daniel Oprita si Gigel Bucur - atacanti. Cei 12 se vor alatura altor 8 fotbalisti care evolueaza in strainatate: Ghioane, Vali Nastase, Iencsi, Rat, Pancu, Galca, Mitea si Adrian Ilie.

Tenis - Andrei Pavel, locul 37 ATP

Tenismanul Andrei Pavel ocupa locul 37, cu 16 puncte, in clasamentul Indesit ATP 2005 Race, dat publicitatii ieri. Pavel a coborat 14 pozitii fata de ierarhia anterioara si se afla la egalitate cu Juan Carlos Ferrero (Spania), Gaston Gaudio (Argentina), Max Mirnii (Belarus) si Tommy Robredo (Spania). Victor Hanescu ocupa locul 73, cu 7 puncte. Liderul ierarhiei mondiale in 2005 este rusul Marat Safin, castigatorul primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, urmat de Lleyton Hewitt (Australia) si Roger Federer (Elvetia).

Box - Sapte romani in Ungaria

Tara noastra va fi reprezentata de sapte pugilisti la Internationalele de box ale Ungariei, competitie ce va avea loc la Debrecen, in perioada 2-5 februarie. Acestia sunt Daniel Enache (57 kg), Georgian Popescu (60 kg), Ionut Gheorghe (64 kg), Stefan Dragomir (69 kg), Petrisor Gananau (75 kg), Constantin Bejenaru (81 kg) si Florin Stan (91 kg), sportivii urmand a fi insotiti de antrenorii Francisc Vastag si Leonard Doroftei. Competitia din Ungaria este prima actiune de verificare a lotului national in vederea CM din China, care vor avea loc in luna noiembrie.

Handbal feminin - Tadici, antrenorul nationalei

Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal l-a numit ieri pe Gheorghe Tadici in functia de antrenor principal al echipei nationale feminine. Tadici, care antreneaza in prezent pe Silcotub Zalau, va fi secondat pe banca tehnica de Dumitru Musi, tehnicianul formatiei Tomis Constanta. De asemenea, a fost infiintata si o nationala B, care va fi condusa de Mariana Tarca.

Turcia - Ajutor pentru Hagi

Mijlocasul gruparii franceze FC Metz, Franck Ribery, a fost imprumutat pe o perioada de sase luni la Galatasaray, echipa antrenata de Gica Hagi. De asemenea, fotbalistul Bologniei, Tomas Locatelli, dorit de Galatasaray in aceasta iarna, a semnat un precontract si va evolua la echipa din Istanbul din sezonul viitor.
×
Subiecte în articol: sport