x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

05 Ian 2005   •   00:00

06 IANUARIE 2005

10 milioane de dolari pentru sinistrati

Michael Schumacher nu se uita la bani cand e vorba sa dea o mana de ajutor. Pilotul de la Ferrari a donat 10 milioane de dolari victimelor valurilor seismice din Asia. Anuntul a fost facut de Willi Weber, managerul lui Schumi, in cadrul unei emisiuni difuzate la canalul de televiziune ZDF, intitulata "Wir wollen helfen" (Noi vrem sa ajutam). "Revelionul nu a fost la fel de plin de bucurii in acest an, din cauza catastrofei din Asia. Suntem alaturi de persoanele afectate de aceasta tragedie", a declarat Michael Schumacher pe site-ul sau oficial.

CM Hochei tineret - A doua victorie pentru Romania

Dupa ce, in prima zi, a invins cu 6-3 pe Serbia-Muntenegru, echipa nationala de hochei pe gheata a Romaniei a bifat al doilea succes in cadrul Diviziei a II-a a CM de Tineret, desfasurata pe patinoarul "Mihai Flamaropol". Marti seara, "tricolorii" s-au impus in fata Lituaniei, scor 9-1 (5-0, 1-0, 3-1), prin golurile marcate de Petres (3), Lorincz (2), Georgescu, Mihaly, Antal si Pana. Ieri a fost zi de pauza, iar de astazi incepe greul, adversara fiind principala favorita la promovare, Olanda, in timp ce vineri vom da piept cu Japonia. Din Grupa A vor promova in prima divizie primele doua clasate.

Tenis - Sabau, da, Pavel, nu

Tenismanul roman Razvan Sabau s-a calificat in turul secund al turneului challanger de la Sao Paolo, dupa ce l-a invins in doua seturi, 6-1, 6-2, pe brazilianul Rogerio Silva. In faza urmatoare a competitiei dotate cu premii in valoare de 75.000 de dolari, Sabau il va intalni pe argentinianul Franco Squillari. In schimb, Andrei Pavel a esuat in turneul de la Doha, dotat cu premii totale de un milion de dolari, pierzand, scor 5-7, 7-6, 4-6, in fata elvetianului Marco Chiudinelli, jucator venit din calificari.

Antrenori - Gabi Stan in La Stampa

In editia electronica de marti a cotidianului italian La Stampa a fost citat antrenorul echipei FC Brasov, Gabi Stan, care a spus ca a gasit solutia ce va combate folosirea injuraturilor pe teren de catre jucatorii sai. "Orice fotbalist care pronunta cuvinte vulgare va fi amendat cu 13 euro", a subliniat publicatia in cauza, citandu-l pe tehnicianul brasovean. "Scopul nostru este sa avem o imagine buna in teren si sa eliminam litigiile", a mai precizat "Gabello" pentru La Stampa, continuand: "Suma adunata va fi folosita pentru una sau mai multe petreceri, la finalul campionatului". Numai ca, in conditiile in care jucatorii de la FC Brasov se plang ca nu si-au primit in intregime contractele si primele, este foarte greu de pus in practica acest regulament. (Ovidiu Nedelcu)
×
Subiecte în articol: sport