x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei

SPORT/Stirile zilei

26 Dec 2004   •   00:00

27 decembrie 2004

"Danciu", cel mai bun pentru CS Dinamo

In luna ianuarie, Ionel Danciulescu (foto) va fi premiat de Clubul Sportiv Dinamo, care l-a desemnat pe atacant drept cel mai bun fotbalist roman al anului 2004. "Noi, cei de la CS Dinamo, chiar daca nu mai avem sectie de fotbal, il consideram pe Ionel Danciulescu cel mai bun fotbalist roman. De departe, "Danciu" ar trebui declarat jucatorul anului in Romania. A castigat campionatul si Cupa Romaniei cu Dinamo, a fost golgeterul Diviziei A, la echipa nationala a marcat goluri", a declarat presedintele CS Dinamo, chestorul Marcel Popescu.

Tenis - Tiriac nu il vrea pe Guillermo Corria

Fostul presedinte al COR, Ion Tiriac, neaga orice apropiere de tenismanul argentinian Guillermo Corria, care a fost depistat pozitiv in 2001. "Subiectul Corria nu exista. Eu am votat si votez impotriva acestei practici - dopingul - si pentru mine acesti oameni nu exista. Nu tolerez asa ceva", a spus Tiriac dupa ce, in urma cu doua saptamani, cotidianul argentinian La Razon a scris ca omul de afaceri roman ar putea deveni managerul lui Coria.

Recunoastere - FRF poate acorda licente cluburilor

FRF a primit din partea UEFA dreptul de a licentia cluburile romane afiliate in urmatorii doi ani, incepand cu februarie 2005. Acest lucru a devenit posibil in urma a trei inspectii efectuate de Societe Generale de Surveillance SA, firma mandatata sa auditeze federatiile nationale afiliate in ceea ce priveste capacitatea acestora de a realiza procesul de licentiere la nivel national. SGS isi rezerva dreptul de a efectua inspectii si in urmatorii doi ani.

Turcia - Galatasaray renunta la Ovidiu Petre

Vicepresedintele clubului Galatasaray, Ergun Gursoy, a declarat ca gruparea turca va renunta, in aceasta iarna, la mijlocasul roman Ovidiu Petre, a anuntat cotidianul Star. "In mod sigur renuntam la Alioum Saidou si la Ovidiu Petre. Deocamdata nu ar fi corect sa mentionez si alte nume", a spus Gursoy, dupa meciul cu Karabukspor, scor 3-0, in urma caruia Galatasaray s-a calificat in optimile de finala ale Cupei Turciei. Romanul a fost folosit pe toata durata partidei si a fost criticat de presa de pe malurile Bosforului. Formatia pregatita de Gheorghe Hagi beneficiaza de 11 zile de vacanta, urmand sa isi reia pregatirile in vederea returului pe 3 ianuarie 2005.

Futsal - Romania a umilit Franta

Nationala de fotbal in sala a Romaniei a invins, cu scorul de 6-1 (3-0), selectionata similara a Frantei, in cel de-al doilea meci amical programat intre cele doua echipe. Golurile Romaniei au fost marcate de Tomescu (2), Molomfalean (2), Matei si Csomo, pentru oaspeti inscriind Zoran Markovici. In prima partida, Romania invinsese Franta cu 2-1.

Transfer - Haristeas, coleg cu Lobont

Atacantul grec al lui Werder Bremen, Angelos Haristeas, a fost transferat pentru suma de 4,9 milioane de euro la Ajax Amsterdam, echipa romanilor Lobont si Mitea. Autorul golului care a adus victoria nationalei Greciei in finala CE - 2004 il va inlocui in echipa "lancierilor" pe suedezul Zlatan Ibrahimovici, transferat in vara la Juventus Torino.

Sprijin - Nadia face revelionul in Times Square

Fosta gimnasta Nadia Comaneci (foto) se afla printre personalitatile sportive care isi vor petrece revelionul in Times Square din New York, pentru a sustine candidatura orasului american la organizarea JO din 2012. La ceremonie vor mai participa inotatorul Ian Thorpe si fostii fotbalisti Pele si George Weah, precum si sotul Nadiei, fostul gimnast Bart Conner.
×
Subiecte în articol: sport