x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORTUL - FC NATIONAL 1-0 / Concurs de ratari

SPORTUL - FC NATIONAL 1-0 / Concurs de ratari

18 Oct 2004   •   00:00

FC National a pierdut ocazia de a se distanta in clasament dupa ce a suferit, in Regie, al doilea esec din acest sezon. Singura reusita a meciului a fost realizata de golgeterul la zi al campionatului, Gigel Bucur.

IONUT PADURARU

Decisiv. Gigel Bucur (nr. 20) a reusit sa sparga ghinioanele in minutul 43, cu un sut sec pe sub portarul Popa
Sportul ramane in continuare o echipa a marilor surprize. De data aceasta, elevii lui Dan Petrescu au reusit sa invinga liderul campionatului, FC National, dupa o partida pe care au controlat-o in totalitate.

RATARI. Meciul a fost unul foarte disputat, dovada fiind si cele 10 cartonase galbene si doua rosii acordate de centralul Marian Salomir. Lipsita de aportul internationalului Flavius Moldovan, aflat in conflict cu antrenorul Cosmin Olaroiu, apararea "bancarilor" a fost pusa din greu la incercare de atacantii Sportului. Norocul oaspetilor a fost ca Gigel Bucur si Mazilu s-au intrecut in ratari, exasperandu-l iar pe Dan Petrescu. Cu toate acestea, Bucur si-a spalat o parte din pacate cu golul reusit cu putin inaintea pauzei, cand a preluat excelent un balon si a sutat puternic la coltul lung, pe sub Popa. In cele 90 de minute ale meciului, "bancarii" nu si-au creat decat trei ocazii de gol, cea mai mare prin Caramarin in prima repriza.

STELISTI. La meci a fost prezent si antrenorul Stelei, Walter Zenga, care a venit in "Regie" pentru a-si urmari fosta echipa, impotriva careia va juca in campionat peste doua etape, in Ghencea. Gruparea ros-albastra a mai fost reprezentata de Mirel Radoi si de Mihai Stoica, ambii reveniti din Italia, unde capitanul Stelei a facut un control medical. De asemenea, la meci a mai fost prezent si Marius Lacatus, antrenorul secund al primei reprezentative urmarind jucatorii celor doua formatii care ar putea fi convocati la nationala.

"AR TREBUI SA ALBESC LA CAT RATEAZA AI MEI"

Dupa meci, antrenorul Sportului, Dan Petrescu, a spus ca echipa sa ar fi fost mult mai bine situata in clasament daca atacantii sai nu ar rata foarte mult: "Ar trebui sa albesc instantaneu la cat rateaza atacantii mei. Au irosit sapte ocazii din pozitie de singur cu portarul. Suntem unde suntem in clasament pentru ca la finalizare atacantii nu reusesc sa inscrie. Daca inscriam in numai jumatate din ocaziile pe care le-am avut de la inceputul campionatului, acum eram in primele 4-5 echipe". La randul sau, Cosmin Olaroiu a recunoscut superioritatea gazdelor. "Au avut mai multe situatii si au castigat meritat. Evolutia noastra nu a fost cea pe care o asteptam. Am facut foarte multe greseli in defensiva, care ne-au costat", a spus Olaroiu.

EMISARI

La meciul din Regie au fost prezenti si doi emisari ai clubului ucrainean Dinamo Kiev, la care mai evolueaza romanii Cernat si Ghioane. Se pare ca gruparea este interesata de aducerea a inca doi fotbalisti din tara noastra, principalii vizati fiind studentii Tiberiu Balan si Gigel Bucur, ultimul fiind dorit si de Steaua si de Dinamo. Tot sambata, cei doi reprezentanti ai lui Dinamo Kiev au urmarit partida Dinamo - Gloria Bistrita, iar aseara au fost in Ghencea pentru a vedea meciul dintre Steaua si Otelul Galati.

×
Subiecte în articol: sport