x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi ALERTĂ - Halep, învinsă de Kerber şi Germania preia conducerea cu 2-1 în meciul cu România din Fed Cup

ALERTĂ - Halep, învinsă de Kerber şi Germania preia conducerea cu 2-1 în meciul cu România din Fed Cup

17 Apr 2016   •   14:18
ALERTĂ - Halep, învinsă de Kerber şi Germania preia conducerea cu 2-1 în meciul cu România din Fed Cup

Jucătoarea de tenis Simona Halep (6 WTA) a fost învinsă, duminică, de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 2-6, iar Germania a preluat conducerea cu 2-1 în întâlnirea cu România din barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup, care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Jucătoarea germană a avut nevoie de o oră şi şapte minute pentru a-şi adjudeca victoria în faţa Simonei Halep, care a început meciul cu un bandaj la glezna stângă după accidentarea de sâmbătă.

Angelique Kerber a arătat un joc solid, cu puţine greşeli încă din debutul meciului, ea adjudecându-şi primul ghem la 0. Jucătorea germană a condus cu 3-1, 4-2 şi 5-2, agăţându-se de fiecare punct pe serviciul Simonei Halep. De partea cealaltă, jucătoarea română nu s-a regăsit în momentele importante, făcând în cele 36 de minute ale primului set 18 greşeli neforţate. De altfel, la scorul de 2-5, ea a părut resemnată, fără dorinţa de a încerca o revenire, cedându-şi serviciul la 30.

În setul secund, Kerber a reuşit să se impună mult mai uşor, chiar dacă Halep a câştigat primul ghem pe serviciul ei. Numărul 3 mondial a făcut imediat re-break, apoi s-a instalat la conducere, distanţându-se la 4-2 şi câştigând în final cu acelaşi scor ca primul set, 6-2.

În acest meci, Kerber a făcut 23 de greşeli neforţate, faţă de cele 26 ale Simonei Halep. De asemenea, ea a câştigat 6 din cele 10 şanse de break avute, în comparaţie cu Halep (2 din 5).

Aceasta a fost prima victorie a jucătoarei germane în faţa Simonei Halep. Anterior, ele se mai întâlniseră de trei ori, toate meciurile fiind câştigate de jucătoarea română. Ultima oară, cele două s-au întâlnit anul trecut, în optimile de finală ale turneului de la Toronto, acolo unde Simona Halep s-a impus în trei seturi cu 6-3, 5-7, 6-4. De menţionat că până acum cele două jucătoare de tenis nu jucaseră pe zgură una împotriva celeilalte, toate cele trei partide precedente disputându-se pe hard.

Conform tragerii la sorţi de vineri, al doilea meci de simplu de duminică al confruntării România - Germania, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, le va opune pe Irina Begu, numărul 35 mondial, şi Andrea Petkovic (30 WTA).

În ultima partidă a confruntării de la Cluj-Napoca, vor evolua la dublu perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu şi Annika Beck/Julia Goerges.

Sâmbătă, Irina Begu a pierdut cu scorul de 2-6, 3-6 meciul cu Angelique Kerber, iar Simona Halep a învins-o pe Andrea Petkovic cu 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România şi Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus şi Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

×