x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ana Bogdan, calificare dramatică în finala turneului Transylvania Open 2024

Ana Bogdan, calificare dramatică în finala turneului Transylvania Open 2024

de Vali Deaconescu    |    10 Feb 2024   •   19:00
Ana Bogdan, calificare dramatică în finala turneului Transylvania Open 2024
Sursa foto: Hepta

Ana Bogdan a reușit să se califice în finala turneului Transylvania Open 2024, învingând-o într-un meci tensionat pe Jaqueline Cristian. Bogdan, care ocupă locul 65 în clasamentul WTA și este favorita 8 a competiției, a reușit să se impună în trei seturi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, în prima semifinală de sâmbătă.

Meciul a durat 2 ore și 50 de minute.

Prin accederea în finală, Ana Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de $20.830 și a urcat 11 poziții în clasamentul WTA Live, ajungând pe locul 54. Dacă va câștiga finala, Bogdan are șansa să urce până pe locul 45 în ierarhia mondială a jucătoarelor profesioniste de tenis.

Înfrângerea nu a fost lipsită de recompense pentru Jaqueline Cristian, care și-a asigurat un cec în valoare de $11.610 și va ocupa locul 71 în clasamentul WTA începând de săptămâna viitoare. Performanța de la Cluj-Napoca i-a adus Cristian un salt de 10 locuri în clasamentul mondial.

În finală, Ana Bogdan o va înfrunta pe câştigătoarea dintre britanica Harriet Dart, venită din calificări, şi jucătoarea cehă Karoline Pliskova.

×