x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Arogantul le zâmbeşte iar

Arogantul le zâmbeşte iar

de Sorin Anghel    |    06 Iul 2011   •   21:00
Arogantul le zâmbeşte iar

• Frehel
Desi frumoasa, Marea Bucla nu e tocmai usoara pentru rutieri atunci trebuie sa pedaleze intr-o zona de coas­ta. Ultima bucata a traseului de ieri s-a desfasurat pe malul Golfului Saint Brieuc. Cap Frehel, destinatia finala a etapei a 5-a, atrage anual un mi­lion de turisti. Pasari de mare, stanci si plaje cu nisip fin fac din aceasta zona un adevarat paradis. Exista, de asemenea, o serie de monumente cum ar fi Fort La Latte – o cetate medievala construita din gresie roz. Cel mai relaxant loc este reprezentat insa de plaja de la Sables-d’Or-les-Pins! O calatorie in aceasta zona, impreuna cu Renault Megane Sport Tourer, este o adevarata placere, mai ales ca masina frantuzeasca are plafonul transparent, ideal pentru a te bucura de spectacolul oferit de pasarile ce vietuiesc in zona.

Garmin – Cervelo si-a indeplinit obiectivul ieri, acela de a-i pastra tricoul galben lui Thor Hushovd. Nor­ve­gianul a fost inregistrat cu acelasi timp pe care l-a avut Cadel Evans. Alberto Contador a ramas la aceeasi distanta in spatele australi­anului de la BMC. Lucrurile sunt nes­chimbate si in cazul lui Andy Schleck, care a stat pe toata durata cursei langa rivalii sai. Eroul zilei a fost Mark Cavendish. Acesta s-a impus in stil propriu, castigand sprintul din finalul cursei. Este cea de-a 16-a victorie obtinuta in Marea Bucla de rutierul de la HTC.

Astazi, Contador poate recupera din nou in lupta pentru tricoul galben. Finalul etapei a 7-a este in panta, la fel ca la Mur-de-Bretagne. Traseul de la Dinan pana la Lisieux masoara 226,5 km. Aceasta este cea mai lunga etapa din 2011. Mai multe stiri despre Turul Frantei si competitori gasiti pe www.jurnalul.ro!

Complimente
Francezul Romain Feillu, de la Vacansoleil, crede e ca cel mai bun sprinter din actuala editie a Turului Frantei este britanicul Mark Cavendish. 'El este cel mai puternic, deoarece are o echipa foarte buna.
Are o pozitie foarte buna pe bicicleta, este foarte aerodinamic. Nu-mi place insa faptul ca este arogant cu ceilalti rutieri. Duce un razboi psihologic cu noi. Vrea sa ne impresioneze. Atitudinea asta ii poate crea multe probleme. Eu, daca voi putea, il voi bloca pe Cavendish', a spus Feillu.

Abandonuri
Belgianul Van de Walle, de la Omega Pharma Lotto, a parasit Turul Frantei. El a avut rezultate slabe in toate etapele desfasurate pana acum si a anuntat ca pareseste competitia din cauza problemelor pe care le are la muschii aductori ai piciorului stang. Van de Walle a plecat in Belgia pentru efectuarea unui control amanuntit la muschii care l-au scos din Marea Bucla. Ieri a venit randul francezului Christopke Kern, de la Europcar, sa se retraga din competitie, astfel ca Franta a pierdut un sprinteur important.

×
Subiecte în articol: sporturi