x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australia surclasează Finlanda și revine în finala Cupei Davis

Australia surclasează Finlanda și revine în finala Cupei Davis

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   22:52
Australia surclasează Finlanda și revine în finala Cupei Davis
Sursa foto: Hepta

Australia a ajuns vineri pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei Davis, după ce Alex de Minaur l-a învins pe Emil Ruusuvuori cu 6-4, 6-3, în al doilea meci al confruntării din semifinala cu Finlanda. Alexei Popyrin câștigase primul meci cu Otto Virtanen, cu 7-6(5,) 6-2.

Echipa lui Lleyton Hewitt, de 28 de ori câștigătoare a trofeului, a pierdut în fața Canadei în finala din 2022 și a ratat ocazia de a se apropia de Statele Unite, de 32 de ori campioană.

Austria va înfrunta sâmbătă Serbia sau Italia, care se întâlnesc în a doua semifinală.

Finlanda a fost singura țară rămasă la Malaga care nu a câștigat o coroană în Cupa Davis, după ce Olanda a pierdut în fața Italiei

"Un moment extrem de mândru, dar nu aș fi putut face acest lucru fără acești băieți", a spus De Minaur, arătând spre echipa sa. "Ceea ce am reușit să realizăm în doi ani consecutivi este special doar pentru a arăta că ne unim ca grup și cât de important este pentru noi.

"Alexei nu a mai jucat pentru Australia de foarte mult timp și a făcut un meci uriaș. A jucat împotriva unui adversar de foarte bună calitate și a săpat foarte adânc. Ne-a câștigat meciul.

"Mă bucur că sunt într-o altă finală și sper să putem face ceva mai mult."

De Minaur a mai declarat că Australia va fi un adversar dificil pentru orice echipă din finală și a indicat că perechea de dublu formată din Matthew Ebden și Max Purcell va juca un rol vital.

"Nicio echipă nu vrea cu adevărat să joace împotriva noastră", a adăugat De Minaur. "Suntem o echipă solidă. Avem multă profunzime în fiecare poziție. Dacă ajungem la un dublu, avem o pereche incredibilă".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia cupa davis Alex De Minaur