x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Băimăreanca Anamaria Rus, vicecampioană mondială la sambo

Băimăreanca Anamaria Rus, vicecampioană mondială la sambo

14 Oct 2022   •   22:50
Băimăreanca Anamaria Rus, vicecampioană mondială la sambo
Sursa foto: Arhivă csm-baiamare.ro

Sportiva română Anamaria Rus a obținut vineri titlul de vicecampioană mondială la sambo, la categoria -65 de kilograme, cadeți, în cadrul Campionatului Mondial ce se desfășoară la Erevan (Armenia), în perioada 13-17 octombrie.

România este reprezentată de 7 sportivi, 6 la feminin și 1 la masculin, însoțiți de antrenorii federali Robert Alexandru Andreescu și Viorel Gâscă.

Din delegația României fac parte și două componente ale Clubului Sportiv Municipal Baia Mare, surorile gemene Alexandra și Anamaria Rus.

Anamaria Rus a reușit vineri să ajungă până în finala categoriei -65 kg, la categoria de vârstă cadeți (15-16 ani), unde a fost învinsă după o luptă dramatică de sportiva rusă Nasiba Ismailova. Pe poziția a treia a clasamentului s-au situat Michelle Dzhuraev, din Israel, și Sofia Xanthopoilou, din Grecia.

Alexandra și Anamaria Rus sunt și practicante de judo, având la ambele sporturi rezultate remarcabile la nivel național.

Anamaria Rus are în palmares trei medalii naționale de aur, patru de argint și trei de bronz la sambo, respectiv una de aur și patru de bronz la judo.

Alexandra Rus a câștigat la nivel național șase medalii de aur și trei de argint la sambo, respectiv două de aur, două de argint și trei de bronz la judo.

Cele două sunt antrenate de prof. Vasile Pop, Alin Popdan, Bogdan Pop și Denis Pop, iar pentru ele aceasta a fost prima participare la o competiție oficială internațională.

Cotată cu șanse la titlul mondial, la categoria -59 kg, conform afirmațiilor antrenorului Vasile Pop, Alexandra Rus nu a reușit, din păcate să acceadă în fazele finale ale competiției.

Sambo este un sport de origine sovietică, ce combină elemente de lupte libere cu o componentă importantă de arte marțiale, în special judo. Inițial a fost dezvoltată pentru trupele militare sovietice, la începutul secolului 20, ca o formă de luptă și de apărare fără armă, ca mai apoi să devină un sport din ce în ce mai popular la nivel mondial.

(sursa: Mediafax)

×