Cu excepţia staţiunilor Poiana Braşov şi Predeal, judeţul Braşov s-a dezvoltat datorită agroturismului ce se practică în zona Bran – Moeciu.
Succesul este datorat preţurilor mici la cazare şi mâncare, de ospitalitatea localnicilor – chiar dacă brănenii sunt vestiţi pentru zgârcenia lor –, de unicitatea peisajelor şi de prezenţa Castelului Bran.
Un mare avantaj îl reprezintă distanţa apropiată faţă de Bucureşti, Branul fiind la 180 de kilometri de Capitală. Localitatea este situată pe un drum vechi, care făcea cândva legătura între Ţara Românească şi Transilvania. La Moeciu se poate schia mai ales la sfârşit de săptămână, pârtia fiind amenajată în imediata apropiere a satului.
LINIŞTE. Pentru cine vrea să evite aglomeraţia din staţiuni, judeţul Braşov mai oferă două alternative. La Săcele, pe drumul dintre Braşov şi Predeal, pe partea stângă, este pârtia Bunloc. Locul este foarte puţin cunoscut de turişti. Coborârea se face prin zăpadă nebătută, astfel că organismul este mult mai solicitat. O pârtie de schi se găseşte şi la Pârâul Rece, în spatele Hotelului Piatra Craiului, pe drumul ce leagă Predeal de Râşnov.
Citește pe Antena3.ro