x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi BRD Bucharest Open. Andreea Mitu şi Patricia Ţig joacă finala de dublu. S-a stabilit ora meciului

BRD Bucharest Open. Andreea Mitu şi Patricia Ţig joacă finala de dublu. S-a stabilit ora meciului

19 Iul 2015   •   08:57
BRD Bucharest Open. Andreea Mitu şi Patricia Ţig joacă finala de dublu. S-a stabilit ora meciului
Sursa foto: BRD Bucharest Open

Româncele Andreea Mitu şi Patricia Ţig vor juca finala de dublu a turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), duminică, de la ora 15,00, cu cuplul Oksana Kalaşnikova (Georgia)/Demi Schuurs (Olanda), pe Terenul Central de la Arenele BNR din Capitală.

Mitu şi Ţig sunt beneficiare ale unui wildcard, iar Kalaşnikova şi Schuurs sunt favoritele numărul patru.

''Cum vom juca finala? În forţă, cu tupeu'', a declarat Andreea Mitu, la conferinţa de presă de după meciul cu Raluca Olaru şi Anna Tatishvili.

''Este un sentiment frumos. Este pentru prima oară când formăm ca o echipă. Ne-am înscris doar cu două ore înainte de 'entry list' şi le mulţumim organizatorilor pentru acest wildcard. Nu mă aşteptam deloc să ajungem în finală. Amândouă suntem jucătoare de pe linia de fund, dar ne simţim bine, ne distrăm şi vom încerca să câştigăm'', a spus Mitu.

''În semifinale, în setul al doilea eu am cam căzut fizic, după sfertul de finală jucat vineri la simplu. În super tiebreak am început agresiv'', a mai spus Mitu după victoria cu 7-5, 4-6, 10-5.

La rândul său, Patricia Ţig a spus: ''E pentru prima oară când joc dublu cu Andreea. Îi mulţumesc că m-a acceptat ca parteneră. Sunt fericită pentru calificarea în finală, unde vom face totul pentru a câştiga''.

''Nu m-am îndoit de victorie. Am avut emoţii la început, dar cu timpul am câştigat încredere, m-am detaşat de emoţii şi am făcut ce fac de obicei, am dat tare în minge'', a comentat Ţig.

Legat de un viitor la dublu, Mitu a precizat că Patricia trebuie să mai urce în clasament, iar apoi depinde şi de programul celor două, Andreea urmând să joace mai mult turnee WTA, spre deosebire de Ţig, care va continua la ITF.

Andreea Mitu a mai spus că se cunoaşte bine cu Raluca Olaru, alături de care a jucat în Canada, în Fed Cup: ''Ne cunoaştem destul de bine, am vrut să jucăm împreună şi la Wimbledon, dar eu am avut un clasament slab''.

''Mă aşteptam la un meci greu, dar mă bucur că am câştigat. A fost o săptămână foarte bună pentru mine'', a conchis Andreea Mitu, sfertfinalistă la simplu la BRD Bucharest Open.

Finala de simplu se va juca nu înainte de ora 17,00, între italianca Sara Errani, principala favorită, şi Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), cap de serie numărul 7, tot pe Arena ''Ilie Năstase - Ion Ţiriac''.  

×
Subiecte în articol: Andreea Mitu