x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi BRD Bucharest Open. Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu, în sferturile probei de dublu

BRD Bucharest Open. Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu, în sferturile probei de dublu

13 Iul 2015   •   20:02

Perechea română Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, luni seara, la Arenele BNR din Capitală, după ce au învins junioarele Jaqueline Cristian/Elena Ruse, cu 6-3, 6-3.

Bogdan şi Cadanţu, deţinătoarele titlului în proba de dublu la Bucureşti, au obţinut victoria după 66 de minute, dar jocul a fost mai strâns decât o arată rezultatul, jucătoarele de 17 ani arătând o atitudine pozitivă şi exuberantă.

Învingătoarele şi-au asigurat un cec de 1.820 dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi vor înfrunta câştigătoarele meciului care opune perechile Danka Kovinic (Muntenegru)/Katarzyna Piter (Polonia) şi Raluca Olaru (România)/Anna Tatishvili (SUA), favoritele numărul trei.

Slovena Polona Hercog a produs o surpriză în primul tur la simplu, prin victoria cu 6-2, 7-5 în faţa favoritei numărul 6, Tereza Smitkova (Cehia). Hercog este mai bine clasată în acest moment în ierarhia WTA (locul 87 în clasamentul anunţat luni), decât adversara sa (94 WTA).

Hercog va fi adversara Patriciei Ţig, care a beneficiat de retragerea Silviei Soler-Espinosa, la scorul de 6-4, 3-1, 15-15. Ţig şi Hercog vor fi adversare în premieră.

Cristina Dinu, calificată luni pe tabloul principal, va juca în runda inaugurală cu cehoaica Denisa Allertova (22 ani), locul 79 în ierarhia mondială. Dinu (22 ani), 369 WTA în acest moment, a reuşit o victorie spectaculoasă în faţa Iaroslavei Şvedova (Uzbekistan), principala favorită a calificărilor, cu 6-3, 6-3. Şvedova (27 ani, 1,80 m) se află în prezent pe locul 109 în lume, dar cea mai bună clasare a sa a fost locul 25, în octombrie 2012. Pentru Dinu, cea mai bună clasare a fost locul 179, în septembrie 2013.

Celelalte jucătoare care au trecut de calificări vor avea următoarele adversare: unguroaica Reka-Luca Jani (învingătoare în meciul decisiv contra Mihaelei Buzărnescu) o va întâlni pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/N. 7), croata Petra Martic o va avea ca adversară pe Danka Kovinic (Muntenegru), iar rusoaica Daria Kasatkina pe Julia Goerges (Germania), a patra favorită.  

Sursa Agerpres

×