x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Canotajul românesc își încheie participarea la Tokyo 2020 cu o medalie de aur și două de argint

Canotajul românesc își încheie participarea la Tokyo 2020 cu o medalie de aur și două de argint

30 Iul 2021   •   08:20
Canotajul românesc își încheie participarea la Tokyo 2020 cu o medalie de aur și două de argint
Sursa foto: Hepta

Barca „amiral” a canotajului românesc, cea de 8+1 rame feminin a terminat finala probei olimpice de la Tokyo 2020 pe locul 6, fiind cronometrată cu timpul de 6:04.06.

Echipajul feminin, alcătuit din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea a început cu un ritm mai scăzut, trecând a 6-a la 500 de metri, cu aproape 3 secunde ecart, față de primul loc.

La 1.000 de metri situația nu s-a schimbat, barca României având de data aceasta 4 secunde ecart, în urma Canadei.

Mult dorita revenire nu s-a petrecut nici la 1.500 de metri, România trecând apoi linia de finiș, după 2.000 de metri, pe ultima poziție, cu timpul de 6:04.06.

Medaliile de aur au revenit Canadei, care s-a impus cu timpul de 5:59.13, fiind urmată de Noua Zeelandă și China.

România ratase inițial calificarea directă în semifinale, fiind nevoită să tragă din nou în sesiunea de recalificare, unde au făcut o cursă mult mai bună, câștigând sesiunea cu cel mai bun timp mondial, de 5:52.99.

A fost ultima evoluție a echipajelor de canotaj românești la Tokyo 2020. Delegația României a reușit să obțină la Jocurile Olimpice o medalie de aur și altele două de argint, singurele ale României, în afara celei de argint reușite de Ana Maria Popescu, la sabie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: olimpiada