x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ce a declarat Simona Halep dupa castigarea titlului la Madrid

Ce a declarat Simona Halep dupa castigarea titlului la Madrid

08 Mai 2016   •   07:42
Ce a declarat Simona Halep dupa castigarea titlului la Madrid
Sursa foto: captura dolce-sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a apreciat că a avut o săptămână aproape perfectă, de nota 9,5, la turneul de la Madrid, pe care l-a câștigat sâmbătă, după ce a dispus în finală de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-2, 6-4.

''A fost un moment extraordinar când am primit trofeul de la Nadia (Comăneci, n. red.). Săptămâna aceasta îmi dau nota 9,5, nu încă 10", a spus Halep surâzătoare la conferința de presă de după meci, cu aluzie la faptul că Nadia a fost prima gimnastă care a primit nota 10 (în urmă cu 40 de ani, la JO de la Montreal, n. red.).

Halep a mărturisit că e un ''sentiment special'' faptul că mulți români vin să o susțină: ''Văd multe steaguri în public, înseamnă mult pentru mine''.

"Nu mă așteptam înainte de a ajunge aici că voi câștiga titlul, dar după prima săptămână de antrenamente cu Darren (Cahill, antrenorul său, n. red.), după multe ore petrecute pe teren, am simțit că am șansa mea'', a mai spus Halep, citată de site-ul WTA.

''Zi după zi am jucat tot mai bine, iar asta m-a ajutat să cresc din punct de vedere mental, să am mai multă încredere. M-am simțit grozav. Nici vorbă de accidentare sau așa ceva, totul a fost OK. De asta poate am putut câștiga aproape toate meciurile în două seturi (o singură excepție, cu Irina Begu, în sferturi, n. red.)'', a precizat Simona Halep.

Halep consideră că ''e normal ca jucătoarele clasate în top 20 sau top 30 să vrea să bată jucătoarele din top 10''. ''Am fost în poziția aceasta și cunosc sentimentul. Dar, acum sunt obișnuit cu el. Nu-mi pasă cu cine joc, nu mă mai gândesc la clasament'', a adăugat Simona Halep.

Românca va urca pe locul 5 în clasamentul mondial publicat luni și pe 6 în ierarhia Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor.

Cibulkova, care a primit și ea trofeul pentru locul al doilea de la Nadia Comăneci, a spus imediat după ceremonie: "Vreau să o felicit pe Simona pentru o săptămână extraordinară. A jucat foarte bine în finală și a meritat victoria".

Halep i-a întors cuvintele frumoase slovacei după ce Nadia i-a decernat trofeul de câștigătoare: "O felicit pe Domi pentru un turneu bun și îi doresc toate cele bune. Sunt foarte fericită că am câștigat, este un trofeu special pentru mine".

Simona Halep a mai jucat o finală la Madrid, în 2014, când a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova.

Cibulkova a vorbit și despre finală: Simona "este genul de jucătoare care trimite multe mingi înapoi. Am jucat mai bine în setul al doilea, am fost mai agresivă, am încercat multe lovituri și nu doar în cros. Ar fi trebuit să fac asta de la mijlocul primului set. Am început un pic cam târziu, dar apoi am simțit că sunt o jucătoare mai bună. Însă ea a obținut mereu puncte ușoare din partea mea și eu nu am primit nimic de la ea. Aceasta a fost diferența''.

''Nu am dorit să mă grăbesc prea tare. Asta trebuie să faci când joci cu jucătoare precum Radwanska sau Halep. Nu te poți grăbi. Dar tot trebuie să joc agresiv. Nu e ușor să echilibrezi aceste lucruri'', a completat Cibulkova.

Învinsa de la Madrid a precizat că nu dorește ca eșecul din finală să își lase amprenta asupra acestei săptămâni excelente pe care a avut-o. ''Aș schimba ceva din ce am jucat în finală, aș juca mai agresiv de la început. Dar ea a jucat foarte bine, nu eu am jucat rău, așa că nu am regrete'', conchis Cibulkova.

×
Subiecte în articol: simona halep