x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cea mai dulce înfrângere. Chris Froome a fost al doilea în contratimpul de ieri, dar şi-a mărit avansul în clasamentul general

Cea mai dulce înfrângere. Chris Froome a fost al doilea în contratimpul de ieri, dar şi-a mărit avansul în clasamentul general

10 Iul 2013   •   19:11
Cea mai dulce înfrângere. Chris Froome a fost al doilea în contratimpul de ieri, dar şi-a mărit avansul în clasamentul general
Sursa foto: EPA/Intact Images

Chiar dacă s-a clasat al doilea în etapa de miercuri, un contratimp pe distanţa de 33 de kilometri, între Avranches şi Mons-Saint-Michel, Chris Froome şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general, rutierul britanic purtător al tricoului galben având acum un avans de peste trei minute în faţa lui Alejandro Valverde şi aproape patru minute faţă de Alberto Contador, considerat, în continuare, de către specialişti, principalul rival al ciclistului de la Sky.

Contratimpul de miercuri, al doilea din această ediţie, a fost câştigat de germanul Tony Martin, rutierul de la Omega Pharma-Quick Step parcurgând cei 33 de kilometri în 36 de minute şi 29 de secunde, o medie orară de 54,2 km/h. Pentru Tony Martin, succesul de miercuri a fost a doua victorie de etapă în Turul Franţei, precedenta fiind obţinută în 2011.

Joi este programată runda cu numărul 12, Fougeres - Tours, 218 kilometri, a treia cea mai lungă din această ediţie a Turului Franţei. Specialiştii nu se aşteaptă la nimic spectaculos, în condiţiile în care vorbim de o nouă etapă de plat, fără nicio căţărare şi cu un singur punct intermediar de sprint.

Este de aşteptat ca finalul etapei să ţină, ca de obicei în astfel de situaţii, capul de afiş, Cavendish, Sagan şi Greipel numărându-se printre candidaţii la câştigarea acestei runde. Nu este exclus din calcule nici Marcel Kippel, rutierul german de la Argos fiind singurul ciclist cu două succese în ediţia aniversară a Marii Bucle.

Joi, Turul va ajunge la Tours, cel mai mare oraş de pe Valea Loire, aşa numita grădina a Franţei, cu a sa salbă de castele.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2013 froome