x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cincinnati 2022. Simona Halep, calificare grea în turul secund. Probleme medicale pentru româncă

Cincinnati 2022. Simona Halep, calificare grea în turul secund. Probleme medicale pentru româncă

17 Aug 2022   •   06:48
Cincinnati 2022. Simona Halep, calificare grea în turul secund. Probleme medicale pentru româncă
Sursa foto: Hepta

Simona Halep (30 de ani, 6 WTA) a învins-o pe Anastasia Potapova (21 de ani, 54 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-3, și s-a calificat în turul secund al turneului de la Cincinnati. Meciul a durat 2 ore și 15 minute.

Simona Halep s-a confruntat cu probleme medicale la piciorul stâng. Jucătoarea din Constanța s-a simțit rău și a primit îngrijiri medicale pe teren la Cincinnati, dar nu a renunțat și a reușit să câștige partida.

Halep a început de unde a rămas la Toronto. Ea a eliminat-o pe Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, într-o partidă care a durat 2 ore și 11 minute. Cele două jucătoare au făcut împreună 15 break-uri la serviciu.

Începută cu întârziere, partida a fost întreruptă la 2-2 de ploaie, după ce niciuna din cele două sportive nu reușise să își valorifice serviciul.

La reluare, Halep a irosit 4 mingi de break, la 3-3, în cel mai lung game al meciului în care Potapova a servit de 20 de ori, dar a reușit să se impună pe serviciul rusoaicei pentru 5-4.

În ultimul game al primului set a salvat două mingi de rebreak, după care a închis setul la prima ocazie.

Setul secund a avut din nou multe break-uri, 4 din primele 6 game-uri, câte două de fiecare parte, fiind câștigate la retur.

La 3-4 pentru Potapova, Halep și-a cedat din nou serva, și rusoaica a profitat pentru a trimite meciul în set decisiv.

La capătul unui set cu încă 3 game-uri câștigate la retur, Simona Halep a reușit să valorifice a cincea minge de break pentru 5-3, închizând apoi meciul pentru a trece în turul doi.

Am luptat până la final. Anastasia Potapova este o luptătoare foarte bună. Sunt foarte obosită, dar e plăcut când câștigi. Publicul m-a ajutat. Vă mulțumesc tuturor că m-ați susținut. Astăzi m-ați împins către victorie.

Nu a fost ușor să mă concentrez. Este un consum mare de energie. Fiecare meci e important și voi da totul pe teren. Deocamdată mă voi bucura de această victorie. Sunt prea obosită să mă gândesc la ce va fi. Voi lua fiecare meci pe rând”, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 16.340 de dolari şi 60 de puncte WTA

Românca se va duela cu Veronika Kudermetova (Rusia, 20 WTA) în runda următoare.

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep