x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Contador amână atacul!

Contador amână atacul!

de Sorin Anghel    |    11 Iul 2011   •   21:00
Contador amână atacul!

•Aurillac

Ieri a fost zi de pauza in Marea Bucla, motiv pentru cei mai importanti rutieri de a-si reface strategia in ve­derea etapelor urmatoare.

Inainte de startul intrecerii, Alberto Contador era considerat principalul favorit la castigarea tricoului gal­ben. Rezultatele din prima sap­ta­ma­na au fost influentate de cazaturile de pe sosea, astfel ca rutierul de la Saxo Bank a ajuns sa fie acum la 4 mi­­nute si 7 secunde in spatele tricou­lui galben purtat astazi de francezul Thomas Voeckler. 'Pentru mine nu este o prioritate sa recuperez aceasta di­ferenta inaintea catararilor ade­varate. Nici nu stiu daca este bine sa atac in Pirinei, deoarece cursele cele mai grele vor fi cele din Alpi', a de­cla­rat rutierul. Spaniolul le pregateste o mare surpriza rivalilor sai. 'Trebuie sa vad cum vor decurge etapele si voi lua o decizie in ceea ce priveste ata­cul meu. Oricum, rezultatele din pri­mele noua etape conteaza neas­tep­tat de mult. Cel mai important este sa nu mai cad pe sosea', a spus ibe­ricul, care a mai castigat de trei ori Turul Frantei.

Cadel Evans, aflat pe locul al treilea, este fericit cu rezultatele din pri­ma saptamana a Marii Bucle, mai ales ca 18 rutieri au fost nevoiti sa abandoneze in urma accidentarilor pe care le-au suferit. 'M-am speriat foarte tare in urma cazaturii pe care a luat-o Vinokourov. Imediat m-am gandit la Wouter, care a murit in Turul Italiei', a declarat australianul.

Managerul lui BMC, echipa pentru care pedaleaza 'cangurul', s-a aratat si el multumit de munca oamenilor sai. 'Scopul nostru este acela de a pastra avansul fata de Andy Schleck si de Alberto Contador. Baietii au reactionat foarte bine pana acum, sunt multumit de randamentul lor', spune Jim Ochowicz.

Clasament
1. Thomas Voeckler; 2. Luis-Leon Sanchez (1'49'); 3. Cadel Evans (2'26'); 4. Frank Schleck (2'29');
5. Andy Schleck (2'37'); 6. Tony Martin (2'38'); 7. Peter Velits (2'38'); 8. Andreas Kloden (2'43'); 9. Philippe Gilbert (2'55'); 10. Jakob Fuglsang (3'08'); 11. Ivan Basso (3'36'); 12. Damiano Cunego (3'37'); 13. Nicolas Roche (3'45'); 14. Kevin De Weert (3'47'); 15. Robert Gesink (4'01'); 16. Alberto Contador (4'07'); 17. Tom Danielson (4'22'); 18. Rein Taaramae (4'52); 19. Christian Vande Velde (4'53'); 20. Samuel Sanchez (5'01').

Vinokourov
Unul dintre oamenii cu greutate care au parasit Turul Frantei din cauza accidentarilor este Alexandre Vinokourov, de la Astana. 'Traiesc o dezamagire teribila. Nu ma asteptam sa am un astfel de final de cariera. Incerc sa gandesc pozitiv, fiindca putea fi mult mai rau. Colegii mei din echipa nu ma vor uita si vor castiga cel putin o etapa', a declarat rutierul din Ka­zah­stan. Acesta are fractura de fe­mur la piciorul drept in urma caza­tu­rii pe care a suferit-o duminica.

×
Subiecte în articol: ciclism sporturi turul frantei 2011