x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi De Paşti, schiază cât poţi!

De Paşti, schiază cât poţi!

de Sorin Anghel    |    19 Mar 2010   •   00:00
De Paşti, schiază cât poţi!
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Staţiunile montane se bat în oferte tentante pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Până atunci, vă puteţi bucura în acest weekend de zăpadă multă şi vreme frumoasă pe pârtiile de schi din întreaga ţară.



Mai sunt două săptămâni până la Paşti, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă de la noi din ţară sunt în căutarea unui loc în care să poată schia în vacanţa prilejuită de Sărbătoarea Învierii Domnului.

STRAJA BATE TOT
Cele mai atractive oferte vin de pe Valea Jiului, acolo unde preţurile sunt dintre cele mai mici. La Straja, staţiune unde în acest weekend se va putea schia în cele mai bune condiţii, un sejur de patru zile la Cabana Platoul Soarelui costă 535 lei. În acest preţ intră trei nopţi de cazare, pensiune completă, transport pe cablu şi echipament de schi sau snowboard.

În prezent, toate pârtiile din staţiunea hunedoreană sunt deschise. Cel mai bine se prezintă pârtiile Mutu, Constantinescu şi Platoul Soarelui. Prin comparaţie, un sejur de patru zile în zona Bran - Moeciu costă 600 lei, sumă la care trebuie să mai adăugaţi şi costurile legate de transportul pe cablu, unul deloc ieftin în Poiana Braşov sau în staţiunile de pe Valea Prahovei. Nu mai punem la socoteală aglomeraţia specifică zonei.

MARAMUREŞUL E ALB
Schiorii din nordul ţării au de unde alege atunci când vine vorba despre staţiunile în care pot schia în acest weekend. La Cavnic sunt deschise toate pârtiile din domeniul schiabil Roata şi nu sunt semne că iarna s-ar retrage. De altfel, aici va avea loc săptămâna viitoare Jibstart, eveniment dedicat amatorilor de free-style.

Cele mai bune condiţii pentru schi şi snowboard le găsiţi acum la Borşa, acolo unde se poate schia pe ambele pârtii. Amatorii de free-ride trebuie să ştie că prin pădurea ce străjuieşte staţiunea maramureşeană sunt nenumărate trasee numai bune pentru cei ce folosesc schiuri late sau plăci de snowboard. În judeţul Harghita, iarna nu dă nici un semn de slăbiciune.

Pârtia de la Băile Homorod rămâne deschisă datorită stratului de zăpadă artificială care a fost produs în zilele geroase. Pentru cei loviţi de criza economică sunt deschise pârtiile şi cabanele de la Harghita Băi şi Harghita - Mădăraş. Preţurile practicate în zonă sunt dintre cele mai mici.

×
Subiecte în articol: schi express