x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Doi jucători de tenis francezi au fost arestaţi pentru trucarea de meciuri

Doi jucători de tenis francezi au fost arestaţi pentru trucarea de meciuri

16 Ian 2019   •   11:47
Doi jucători de tenis francezi au fost arestaţi pentru trucarea de meciuri
Sursa foto: Jules Okala

Doi tenismeni francezi, Jules Okala şi Mick Lescure, au fost arestaţi marţi dimineaţă, cu puţin timp înainte de a participa la un turneu de categoria a treia, Futures de Bressuire, care se desfăşoară în vestul Franţei, pentru presupusa lor implicate într-o reţea internaţională de manipulare a rezultatelor meciurilor, informează agenţia EFE.
Directorul general al Federaţiei Franceze de Tenis, Jean-Francois Vilotte, a declarat pentru France Info că reţeaua respectivă are probabil originea în Belgia şi nu are nicio legătură cu locul în care cei doi jucători au fost reţinuţi.
Vilotte consideră că operaţiunea poliţiei reprezintă "o veste bună', pentru că scoate în evidenţă faptul lupta împotriva trucării competiţiilor "s-a transformat într-o prioritate penală şi judiciară".
Anchetatorii îi suspectează pe Okala (21 ani), care a ocupat locul 381 ATP în 2016, şi Lescure (25 ani), aflat pe locul 487 mondial în 2018, că au primit bani pentru a se lăsa învinşi în turnee de categoria Futures sau Challenger, între 2015 şi 2018.
Arestarea celor doi face parte dintr-o procedură internaţională, care a vizat zeci de jucători şi sute de partide, începând din 2014. Oamenii legii cred că în centrul reţelei respective se află un bărbat de origine armeană Grigor S., alias "Maestrul", arestat în luna iunie în Belgia şi acuzat de mai multe delicte, între care corupţie, spălare de bani, falsificare şi infracţiune la legislaţia privind jocurile de noroc.
Surse din cadrul anchetei, citate de France Info au precizat că sunt vizaţi în acest caz jucători aflaţi între locurile 200 şi 800 în clasamentul ATP, neexistând suspiciuni legate de tenismeni de prim rang.
De remarcat că Lescure a fost învins săptămâna trecută de Nicolae Frunză cu 6-4, 3-6, 6-0, în sferturile turneului ITF de la Bagnoles-de-l'Orne (Franţa), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, românul câştigând ulterior titlul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Jules Okala Mick Lescure