x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fed Cup. România-Germania, în meci de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială

Fed Cup. România-Germania, în meci de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială

10 Feb 2016   •   14:21
Fed Cup. România-Germania, în meci de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta formaţia Germaniei în meci de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup, în zilele de 16 şi 17 aprilie, pe teren propriu, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Londra.

România a fost învinsă de Cehia, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, în weekend, la Cluj-Napoca, în primul tur al competiţiei, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în faţa Elveţiei, la Leipzig.

Germania are nu mai puţin de zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (câştigătoarea turneului Australian Open anul acesta) - 2, Andrea Petkovic - 23, Sabine Lisicki - 32, Annika Beck - 39, Mona Barthel - 45, Anna-Lena Friedsam - 52, Juklia Goerges - 53, Carina Witthoeft - 76, Laura Siegemund - 87, Tatjana Maria - 90.

La dublu cele mai bine clasare sunt Goerges - 24, Anna-Lena Groenefeld - 25, Siegemund - 41.

România are doar patru jucătoare în prima sută, Simona Halep - 3, Irina Begu - 34, Monica Niculescu - 37, Alexandra Dulgheru - 54, şi trei în top 50 la dublu, Monica Niculescu - 32, Irina Begu - 34, Raluca Olaru - 45.

De menţionat că Simona Halep are avantajul meciurilor direct cu cele mai bune trei reprezentante ale Germaniei, 3-0 cu Kerber, 5-1 cu Petkovic, 4-1 cu Lisicki.

Cu Elveţia, Kerber a învins-o pe Timea Bacsinszky cu 6-1, 6-3, Andrea Petkovic a fost învinsă de Belinda Bencic cu 6-3, 6-4, Kerber a fost întrecută şi ea de Bencic, cu 7-6 (4), 6-3, Beck a dispus de Bacsinszky cu 7-5, 6-4, iar la dublu Groenefeld şi Petkovic au fost întrecute cu 6-3, 6-2 de Martina Hingis şi Belinda Bencic.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, dat publicităţii luni, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România şi Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus şi Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

Pe 16-17 aprilie vor avea loc şi semifinalele competiţiei, Cehia - Elveţia şi Franţa - Olanda, precum şi alte meciuri de baraj: Rusia - Belarus, Italia - Spania, Australia - SUA, în Grupa Mondială, Serbia - Belgia, Canada - Slovacia, Polonia - Taiwan şi Argentina - Ucraina, în Grupa Mondială II.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: fed cup romania germania grupa mondiala