x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Horia Tecău, INVINS in FINALA probei de dublu mixt de la Australian Open

Horia Tecău, INVINS in FINALA probei de dublu mixt de la Australian Open

31 Ian 2016   •   08:29
Horia Tecău, INVINS in FINALA probei de dublu mixt de la Australian Open
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi Coco Vandeweghe (SUA) a fost învinsă de cuplul Bruno Soares (Brazilia)/Elena Vesnina (Rusia), cu 6-4, 4-6, 10-5, duminică, la Melbourne, în finala probei de dublu mixt din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Bruno Soares şi Elena Vesnina s-au impus după o oră şi 21 de minute de joc, având evoluţii mai bune pe finalurile de set.

În prima manşă, perechea româno-americană a condus cu 3-1 şi 4-2, dar cuplul Soares/Vesnina a revenit şi a reuşit să îşi adjudece setul cu 6-4.

Tecău şi Vandeweghe au început excelent setul secund, au avut 4-0 şi 5-1, dar adversarii s-au apropiat ameninţător şi au avut patru mingi pentru 5-5, însă Tecău a recuperat şi a închis setul cu un as (6-4). Horia şi partenera sa au început bine şi supertiebreak-ul, au avut 3-0, dar apoi au pierdut şase puncte la rând (3-6). Tecău şi-a făcut ambele servicii (5-7), dar apoi cuplul româno-american nu a mai reuşit niciun punct şi a pierdut partida.

Tecău şi colega sa au reuşit 9 aşi (3 pentru adversari), au făcut 3 duble greşeli (3 şi pentru Soares/Vesnina) şi au avut mai multe mingi direct câştigătoare (36-27), raportul erorilor neforţate fiind echilibrat (11 pentru învinşi, 10 pentru învingători), diferenţa fiind făcută de faptul că Soares şi Vesnina au fost mai buni în momentele importante.

La punctele făcute cu primul serviciu, Tecău şi Vandeweghe au fost egali cu adversarii (70%-70%), iar învingătorii au fost mai buni la punctele reuşite de pe al doilea serviciu (56% faţă de 38%).

Horia Tecău şi Coco Vandeweghe au primit un cec de 78.500 de dolari australieni, în timp ce câştigătorii au fost recompensaţi cu 157.000 dolari.

Anul trecut, Tecău şi Lucie Hradecka (Cehia) au pierdut în primul tur la Melbourne, în 2014 Horia a jucat finala alături de Sania Mirza (India), pierzând în faţa perechii Kristina Mladenovic (Franţa)/Daniel Nestor (Canada). În 2012, Horia Tecău a câştigat titlul la mixt, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands: 6-3, 5-7, 10-3 cu Elena Vesnina (Rusia)/Leander Paes (India).

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: horia tecau australian open finala