x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Începe Turul Spaniei

Începe Turul Spaniei

de Sorin Anghel    |    18 Aug 2011   •   21:00
Începe Turul Spaniei

Dupa Il Giro si Tour de France, iu­bi­to­rii ciclismului au de maine in fata in­ca o prajitura. E adevarat, Vuelta nu este mai delicioasa decat tururile ti­nute anul acesta in Italia si Franta. Si asta pentru ca acest sport, poate cel mai dur, este ca un razboi. Turul Spa­niei este o batalie la care mai parti­ci­pa anul acesta doar rutierii ce n-au dat totul in Cizma sau Hexagon.

Alberto Contador este epuizat si a anuntat pe toata lumea ca in 2011 mai are de participat doar la Turul Danemarcei. Samuel Sanchez, cel mai bun catarator din Turul Frantei si detinatorul titlului olimpic, a re­fu­zat si el sa ia startul. Despre Cadel Evans sau Andy Schleck n-are rost sa mai vorbim. In aceste conditii, intrecerea care are startul maine, la Benidorm, are ca favoriti rutieri precum britanicul Bradley Wiggins – revenit dupa fractura de clavicula suferita in Franta – sau spaniolul Carlo Sastre.

Turul Spaniei are in program 21 de etape. Maine, Prologul este la Benidorm. Specialistii sunt convinsi ca acest contratimp individual va fi castigat de unul dintre rutierii pe care HTC i-a inscris in competitie. Pirineii vor fi cei care vor face diferenta. Be­ni­dorm este una dintre cele mai mari sta­tiuni din Europa, fiind situata pe tarmul Marii Mediterane.

Bradley Wiggins
Britanicul Bradley Wiggins revine in circuitul competitional dupa accidentarea pe care a suferit-o in Turul Frantei. Rutierul de la Sky avea ca obiectiv castigarea intrecerii din Hexagon, astfel ca acum este mai ambitios si spera ca va putea castiga Vuelta. In Spania, el ii va avea alaturi pe Thomas Lofkvist, Zandio Xabier si Dario Cioni. 'Sunt foarte agitat inaintea startului, pentru ca n-am mai fost pana acum in Vuelta. Sunt nerabdator si imi doresc sa castig', a declarat britanicul.

Katusha
Joaquim Rodriguez, de la Ka­tusha, sustine ca este in forma maxima in aceasta perioada, fapt pentru care spera sa poata castiga Turul Spaniei. 'Nu ascund faptul ca ma simt foarte bine si ca imi doresc sa castig Vuelta. Anul trecut am fost pe locul patru, dar acum sunt convins ca voi avea un rezultat mai bun. Performantele mele din 2011 au fost foarte bune, astfel ca n-ar fi o surpriza daca as castiga', a spus rutierul in varsta de 32 de ani.

×
Subiecte în articol: sporturi turul spaniei