x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Reprezentanta României, Kata Mandel, s-a accidentat și va rata întrecerile de snowboard la Jocurile Olimpice de Tineret de Iarnă

Reprezentanta României, Kata Mandel, s-a accidentat și va rata întrecerile de snowboard la Jocurile Olimpice de Tineret de Iarnă

de Redacția Jurnalulâ    |    18 Ian 2024   •   23:15
Reprezentanta României, Kata Mandel, s-a accidentat și va rata întrecerile de snowboard la Jocurile Olimpice de Tineret de Iarnă
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Kata Mandel, reprezentanta României la Jocurile Olimpice de Tineret de Iarnă, s-a accidentat la antrenamentul liber de miercuri și a fost retrasă din competiția de snowboard cross. Mandel a căzut pe mână și a suferit o fractură de apofiză stiloidă cubitală la mâna dreaptă.

Primele coborâri pe pârtiile de pe Hoengseong Welli Hilli Park Ski Resort unde se vor disputa întrecrile de snowboard din cadrul JOT Gangwon 2024 nu au fost de bun augur pentru reprezentanții României. Kata Mandel s-a accidentat și va rata întrecerile feminine de snowboard cross (SBX), informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Echipa medicală a Team Romania, medicii Dan Tănase și Diana Torje, a însoțit-o pe sportivă la policlinica Satului Olimpic și apoi la Spitalul Universitar Asan. După consultații și investigații imagistice s-a stabilit diagnosticul. Membrul superior drept i-a fost imobilizat cu aparat ghipsat urmând ca vineri să se prezinte la alt control.

Kata Mandel, locul 4 la snowboard cross anul trecut la Festivalul Olimpic al Tineretului European Friuli Venetia Giulia, spera la o poziție cat mai aproape de podium în Coreea. Accidentarea din timpul antrenamentului de acomodare cu pârtia a scos-o însă din competiție și nu va mai lua startul în concursul olimpic de sâmbată.

Șeful de misiune Florin Mișcă a decis împreună cu conducerea COSR ca sportiva să rămână portdrapel al Team Romania, alături de Sami Mihai, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret programată a avea loc vineri, cu începere de la ora 13, ora României, la Gangneung Oval.

Csanád Bakó-Vilhelm rămâne singurul reprezentant al României în întrecerile de snowboard din cadrul JOT Gangwon 2024 și va lua startul în competiția masculină de SBX de sâmbătă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×