x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lance Armstrong pedalează în Turul Franţei pentru o asociaţie caritabilă

Lance Armstrong pedalează în Turul Franţei pentru o asociaţie caritabilă

16 Iul 2015   •   16:55
Lance Armstrong pedalează în Turul Franţei pentru o asociaţie caritabilă

Radiat din ciclism şi deposedat de cele şapte titluri de campion la Turul Franţei, americanul Lance Armstrong revine pe şoselele din Franţa, cu 24 de ore înaintea cicliştilor din "Marea Buclă", joi între Muret şi Rodez, apoi vineri între Rodez şi Mende, în favoarea unei asociaţii de caritate, informează AFP.

Lance Armstrong va lua startul joi de la Venerque, o localitate aflată la 30 km sud de Toulouse, spre Rodez. El va pedala pentru operaţiunea "Le Tour, One Day Ahead", în favoarea "Cure Leukemia", care luptă împotriva leucemiei, inspirată după Geoff Thomas (50 ani), un fost fotbalist internaţional englez (9 selecţii) care a învins această boală.

Acesta din urmă participă, alături de alţi zece ciclişti amatori englezi (opt bărbaţi şi două femei între 30 şi 54 de ani), începând din 3 iulie şi până pe 25 iulie, un Tur al Franţei complet ce foloseşte acelaşi parcurs ca al profesioniştilor, dar cu o zi înainte.

Cu ocazia acestei competiţii caritative, Armstrong, care a recunoscut că s-a dopat în 2013 în cursul unei emisiuni televizate, va reveni pe şoselele din Franţa.

Obiectivul, de la debutul operaţiunii, era strângerea a "aproximativ 1 milion de lire sterline (aproximativ 1,4 milioane euro)" prin intermediul diferitelor operaţiuni şi donaţii, dar şi graţie celor 70.000 de euro strânşi de fiecare din cei 11 participanţi prin diferite acţiuni de sponsorizare.

Marţi, suma strânsă atinsese deja 840.000 euro, conform unui membru al Asociaţiei.

Dacă Geoff Thomas contează, evident pe prezenţa lui Armstrong pentru a obţine mai multe donaţii, preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), Brian Cookson a denunţat operaţiunea încă din luna martie. Ea constituie, conform acestuia, "o lipsă de respect pentru Tur, pentru alţi ciclişti, pentru UCI şi pentru toţi cei care se bat împotriva dopajului".

×
Subiecte în articol: lance armstrong