x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mariana Bitang: La antrenamentele lotului actual de gimnastică al României NU s-au ascultat manele! EXCLUSIV

Mariana Bitang: La antrenamentele lotului actual de gimnastică al României NU s-au ascultat manele! EXCLUSIV

de Robert Veress    |    28 Sep 2011   •   06:25
Mariana Bitang: La antrenamentele lotului actual de gimnastică al României NU s-au ascultat manele! EXCLUSIV

Cu doar 10 zile inainte de Campionatele Mondiale de gimnastica, Lotul National feminin al Romaniei este tinta unui scandal... manelistic.

O filmare cu un antrenament al unui lot romanesc de gimnastica, realizat in Sala Sporturilor din Ploiesti a fost difuzat pe internet. Antrenamentul se desfasoara avand in fundal manele. Mai precis, se aude hit-ul lui Nicolae Guta 'Locul 1 sunt doar eu'. Crainica salii anunta: 'Se pare ca fetele noastre, speram noi, viitoare campioane mondiale, nu au vrut sa se incalzeasca decat pe manele. Asa ca, le facem aceasta placere, de data aceasta, fiindca se pregatesc de Mondiale, cu dedicatie'.

Mariana Bitang, antrenor al lotului olimpic al Romaniei, declara, pentru Jurnalul National, ca filmarea nu este actuala si nu are legatura cu lotul care ne va reprezenta la Tokio: 'In filmare se vede, intr-adevar, sala din Ploiesti, dar aceasta este inchisa de doi ani. Sunt sigura ca fimarea este din 2007 sau este chiar mai veche, cand lotul era altul, iar eu si Octavian Bellu nu eram antrenori. Pe fetele care apar in prim plan nu le recunosc, s-ar putea sa fie de la un club. Unele sunt foarte mici, poate ca erau junioare'.

In completare, antrenorul federal Anca Grigoras precizeaza ca a participat la toate antrenamentele loturilor nationale (si la junioare) si nu isi aminteste ca la vreunul dintre acestea sa se fi ascultat manele. 'Singura componenta a lotului national careia ii placeau manelele a fost Steliana Nistor. Am incercat noi sa o educam in privinta asta, fara prea mult succes. O fi fost o isprava de-a ei, nu stiu'.

Steliana Nistor a facut parte din echipa care a cucerit medaliile de bronz la Olimpiada din 2008, dupa care s-a retras. A fost rechemata la lot, in 2010, dar nu a rezistat decat doua saptamani de antrenamente. Actualmente antreneaza junioare in Norvegia.

Mariana Bitang le-a chestionat si pe componentele lotului de gimnastica referitor la antrenamentul cu manele, iar acestea au confirmat ca 'a fost ceva, prin 2007'.

Iata si care este mesajul tip 'dusmanii mor' al productiei domnului Guta:

Locul 1 sunt doar eu

Locul 1, numai 1,
Sunt mereu pe locul 1,
Nu dau un pas inapoi
Si nu cad pe locul 2(bis)

Of dusmanilor,prefacutilor
Voi perversilor,tradatorilor,
Locul unu-i pentru mine,
Voua nu va apartine.

De ce cautati sa ma suparati,
Voi stiti ca va fac si va pun capac
Am fumat smecheri ca voi,
Ciocul mic,ca fac razboi.

×