x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Măsuri speciale pentru meciul România-Ungaria; 12.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați

Măsuri speciale pentru meciul România-Ungaria; 12.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați

11 Oct 2014   •   17:19
Măsuri speciale pentru meciul România-Ungaria; 12.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați

Peste 12.000 de jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră sunt implicați în măsurile de siguranță luate cu ocazia meciului de fotbal dintre Româna și Ungaria, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

"Peste 12.000 de jandarmi, polițiști și polițiști de frontieră sunt implicați în această misiune care se va încheia abia în momentul în care ultimii suporteri unguri vor ieși din țară, în această noapte, iar cei români vor ajunge la casele lor", a declarat sâmbătă viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

El a mai spus că având experiența anilor trecuți s-a decis ca traseul de deplasare al trenului cu suporterii unguri să nu traverseze sau să staționeze în gări importante din țară.

"Trenul cu suporteri unguri a fost însoțit în permanență de 50 de polițiști, iar la fiecare oprire au existat dispozitive importante ale forțelor de ordine publică", a mai spus ministrul.

El a arătat că pe întreg traseul de deplasare prin țară al suporterilor unguri au fost mobilizați 1.500 de jandarmi și peste 4.500 de polițiști și s-a decis ca punctul de oprire în București să fie Gara Băneasa, aleasă pentru lipsa traficului de călători.

De asemenea, pentru a diminua riscul apariției unor altercații, suporterii au fost preluați de autobuze și duși din gara Băneasa direct la stadion, într-o zonă asigurată cu pază, iar un elicopter al MAI a supravegheat măsurile de securitate.

Ministrul Oprea a mai spus că 1.200 de suporteri de suporteri unguri au ales să se deplaseze cu autoturismele la meci. Potrivit ministrului, până în acest moment s-a înregistrat un incident la Miercurea Ciuc pe fondul consumului de alcool și un incident la Comarnic, unde câțiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism în care se aflau români. Suporterii respectivi au fost identificați, iar poliția va aplica, față de ei, măsurile legale.

"Am separat total traseele de deplasare și de acces în stadion, atât pentru suporterii români, cât și pentru cei unguri", a mai spus Oprea.

Naționala de fotbal a României întâlnește echipa Ungariei, sâmbătă, de la ora 19,00, pe Arena Națională din București, într-un meci din preliminariile EURO 2016. 

×