x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mayweather - Pacquiao. MAYWEATHER A CÂȘTIGAT Meciul Secolului!

Mayweather - Pacquiao. MAYWEATHER A CÂȘTIGAT Meciul Secolului!

de Dragoş Tănase    |    03 Mai 2015   •   07:51
Mayweather - Pacquiao. MAYWEATHER A CÂȘTIGAT Meciul Secolului!
Sursa foto: sptfm.ro

”A fost o luptă bună, am crezut că am cîștigat meciul. L-am lovit de foarte multe ori și chiar am crezut că l-am bătut. Se mișcă foarte mult și nu am putut să lovesc la fel de mult ca de obicei.
M-a lovit, i-am simțit puterea, însă i-am făcut față. N-am forțat mai tare în ultimele două runde, credeam că nu mai are rost să atac pentru că sunt în avantaj”, a spus Manny Pacquiao.

Mayweather (SUA, 38 ani, 68 kg) l-a învins la puncte, cu 118-110, 116-112, 116-112, pe filipinezul Manny Pacquiao (Filipine, 36 ani,65 kg)! De altfel, în ciuda diferenţei de notare, între 6 şi 8 puncte, Pacquiao a declarat la sfârşitul meciului că a câştigat, considerându-se adevăratul învingător al acestui al 10-lea "Meci al secolului".

Interesant şi tensionat, meciul a început într-o manieră prudentă de ambele părţi, Pacquiao ocupând, totuşi, centrului ringului, de unde a lansat atacuri cu directul de dreapta cu pas (el fiind boxer cu gardă inversă) sau cu croşee de stânga la corp şi figură, în timp ce Mayweather s-a limitat să facă tot ce ştie mai bine: riposte clare cu directul de stânga, braţul din spate, care impresionează mai mult arbitrii-judecători, potrivit Agerpres.

Dominant tactic în prima jumătate a luptei, Pacquiao s-a văzut contracarat în a doua parte, când a slăbit alura, fiind convins, după cum a declarat, că are avantaj suficient, ezitări de care a profitat americanul, mai prezent şi în atac şi, din nou, mai clar în lovituri.

Cei doi s-au întâlnit, în această dimineață, de la ora 07:00, în Las Vegas, la MGM Grand Arena, într-o sală cu peste 16.000 de locuri.

În Statele Unite, meciul s-a văzut în sistem pay-per-view, iar cine a dorit să-l vadă a trebuit să plătească 100 de dolari, potrivit gsp.ro.

Marele meci de la categoria supermijlocie a pus la bătaie centurile WBA, WBC şi The Ring, deţinute de Floyd Mayweather, şi centura WBO a lui Manny Pacquiao.

Astfel, după multe runde de negocieri, cei doi pugiliști s-au duelat în cel mai așteptat meci de box al ultimilor ani. Poate chiar 100! Dar și banii au vorbit! S-a jucat cu centurile și mulți bani pe masă! 

Bursa pentru acest meci a fost de 300 milioane dolari, din care 180 de milioane de dolari îi revin lui Maywether, iar 120 de milioane de dolari lui Pacquiao.

Suma inițială era de 250 milioane dolari, dar așteptările privind încasările pentru această partidă au crescut odată cu interesul foarte mare al publicului.

Potrivit estimărilor Forbes, Mayweather a câștigat până acum, în întreaga carieră, 420 milioane dolari, în timp ce Pacquiao a adunat aproximativ 335 milioane. Iată prezentările celor doi campioni!

×