x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Opt medalii, din care 4 de aur, pentru gimnastica ritmica românească în Grecia

Opt medalii, din care 4 de aur, pentru gimnastica ritmica românească în Grecia

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2023   •   22:31
Opt medalii, din care 4 de aur, pentru gimnastica ritmica românească în Grecia
Sursa foto: Facebook Irina Deleanu

Gimnastica ritmică românească a obținut în acest weekend câteva rezultate remarcabile la Turneul International Aphrodite CUP din capitala Greciei, Atena, informează Irina Deleanu, președinta federației de specialitate. La competiție au participat 51 de țări de pe toate continentele.

Echipa de junioare, în probele individuale, și echipa de junioare ansamblu, componente ale lotului național de gimnastică ritmică al României, precum și două componente ale lotului olimpic de senioare au participat la puternicul turneu international Aphrodite CUP din capitala Greciei, Atena, unde au obținut 8 medalii.

Dintre acestea, 4 sunt de aur și au fost obținute de junioara Amalia Lica la individual compus, minge, măciuci și panglică.

Christina Dragan a câștigat medalia de argint la senioare, în proba de măciuci.

Trei medalii de bronz au obținut junioarele Lisa Garac, în proba de individual compus (13ani), Amalia Lica, la cerc și senioara Christina Dragan, la panglică.

Ansamblul de junioare al României a obținut locul 8 la individual compus, locul 6 la proba de corzi și locul 5 la proba mingi.

„Este o etapa intermediară în drumul nostru spre Campionatele Mondiale de Junioare care vor avea loc în luna Iulie la Cluj-Napoca, respectiv Campionatele Mondiale pentru senioare, care vor avea loc în luna august, în Valencia, Spania.”, scrie Irina Deleanu pe facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×