x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Vedetele din NBA își anunță intenția de a juca pentru SUA la Paris 2024

Vedetele din NBA își anunță intenția de a juca pentru SUA la Paris 2024

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   20:37
Vedetele din NBA își anunță intenția de a juca pentru SUA la Paris 2024

Kevin Durant este unul dintre jucătorii de top din National Basketball Association (NBA) care și-au confirmat intenția de a juca pentru Statele Unite la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, LeBron James și Steph Curry exprimându-și, de asemenea, un interes clar.

Statele Unite vor încerca să obțină al cincilea titlu olimpic masculin consecutiv la Jocurile Olimpice din vara anului viitor, însă prestația lor la Cupa Mondială din acest an a fost neconcludentă în acest sens, după ce au fost învinse de Germania în semifinale și au pierdut meciul pentru locul al treilea în fața Canadei.

Deși încă nu a fost publicată o listă oficială, mai mulți jucători importanți au lăsat să se înțeleagă în timpul unei acțiuni media NBA că lista de 12 jucători ai SUA pare să fie super-încărcată înainte de Paris 2024 - o echipă care a fost deja etichetată drept echipa "Răzbunătorilor".

Durant, liderul echipei Phoenix Suns și membru al echipei victorioase la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice, și-a confirmat participarea la Paris 2024.

"Voi juca la Jocurile Olimpice de anul viitor", a declarat el, citat de insidethegames.

James, legendarul jucător de la Los Angeles Lakers, care intră în cel de-al 21-lea sezon NBA, ar fi sondat jucătorii de top cu privire la disponibilitatea lor, în urma criticilor larg răspândite față de recenta prestație a SUA la Cupa Mondială din Filipine.

Jucătorul în vârstă de 38 de ani a participat deja de trei ori la Jocurile Olimpice și a contribuit la câștigarea a două titluri, deși ultima sa participare a fost la Londra 2012.

James a afirmat, totuși ,că, pe baza jucătorilor care ar putea face parte din echipa SUA la Paris 2024, el consideră că nu ar fi exclus să joace la Jocurile Olimpice din punct de vedere fizic.

"Nu cred că ar fi un tribut fizic prea mare", a spus el.

"Nu ar trebui să fac prea multe. Să mă recuperez un pic. Să pasez un pic. Să mă apăr. Să blochez câteva aruncări", a spus acesta pentru ESPN.

"Mă interesează foarte mult să joc la Paris cu echipa SUA".

El a răspuns la întrebarea dacă a contactat alți jucători din NBA în legătură cu Paris 2024, spunând: "Uh, am comunicat".

Curry, de patru ori câștigător în NBA cu Golden State Warriors, a recunoscut că și-a dorit o primă experiență la Jocurile Olimpice.

"Am vorbit cu unele persoane despre această oportunitate și, cu siguranță, dacă toate lucrurile rămân la fel, vreau să joc", a spus el.

"Este singurul lucru pe care nu l-am făcut... Cu siguranță vreau să fiu acolo. Cu siguranță vreau să fiu în echipă".

Colegul lui James de la Lakers, Anthony Davis, membru al echipei SUA care a câștigat la Londra 2012 și la Cupa Mondială din Spania doi ani mai târziu, s-a angajat, de asemenea, să se întoarcă în echipa olimpică.

"Mă bag - aștept doar să mă întrebe", a spus el.

Alți jucători importanți din NBA care și-au exprimat un interes puternic pentru Paris 2024 sunt Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Paul George, Devin Booker, Donovan Mitchell, Bam Adebayo, Jaylen Brown, Bradley Beal și DeMar DeRozan.

Decizia cu privire la participarea la Jocurile Olimpice a fost simplificată pentru mulți jucători de top prin anunțul făcut de USA Basketball în luna martie, conform căruia nu va mai fi necesar un angajament multianual pentru a se califica în echipa de la Paris 2024.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nba KEVIN DURANT