x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Qatar, gazda startului din 2014

Qatar, gazda startului din 2014

de Sorin Anghel    |    26 Iul 2011   •   21:00
Qatar, gazda startului din 2014

Editia din 2011 a Turului Frantei s-a incheiat in urma cu doua zile la Paris. Acum este momentul speculatiilor. Iubitorii ciclismului vor deja sa afle care va fi viitorul traseu al competitiei pentru a-si face din timp rezervari la hoteluri si campinguri.

Pentru anul viitor se stie doar ca marele start va fi in Belgia, la Liege. Bursa zvonurilor da ca sigur faptul ca in 2012, Alpe-d’Huez va fi gazda unui final de etapa nu doar in Marea Bucla, ci si in Turul Italiei.

Peste doi ani insa, la editia cu nu­ma­rul 100, organizatorii vor sa por­neas­ca intrecerea din Corsica, lucru care reprezinta o premiera pentru Turul Frantei. Deocamdata nu a fost gasita o solutie pentru cazarea celor 4.000 de oameni care muncesc zilnic in Marea Bucla.

Lovitura cea mare ar putea fi data in 2014, atunci cand plecarea va fi din Qatar. Potrivit presei din Hexagon, arabii sunt interesati sa gaz­du­ias­c­a marele start. Ideea ii apartine lui Nasser al-Khelaifi, patronul celor de la PSG. Acesta este proprietarul postului de televiziune Al’Jazira Sport, care detine drepturile de transmisie pentru campionatul de fotbal din Franta. Anul acesta, rutierii au fost transportati de la Grenoble la Paris cu avionul, la bordul unei nave apar­ti­nand companiei Fly Emirates. In ca­zul in care startul din 2014 va avea loc in Qatar, cursele vor fi seara, astfel ca rutierii nu vor avea probleme cu cal­dura. In plus, ora de televizare ar fi perfecta pentru publicul din Euro­pa. Venetia, Florenta, Barcelona, Berlin si Workshire (Scotia) sunt alte orase care si-au depus candidatura pentu editia de peste trei ani.

×
Subiecte în articol: turul frantei