x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Record absolut! Simone Biles a câștigat a 6-a medalie de aur mondială la individual compus

Record absolut! Simone Biles a câștigat a 6-a medalie de aur mondială la individual compus

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   23:16
Record absolut! Simone Biles a câștigat a 6-a medalie de aur mondială la individual compus
Sursa foto: Hepta

Simone Biles a devenit prima gimnastă din istorie care a câștigat șase titluri mondiale la toate categoriile, după ce vineri a câștigat a 6-a medalie de aur mondială la individual compus.

La zece ani după ce a cucerit primul său titlu mondial la Anvers, Belgia, la vârsta de 16 ani, Simone Biles a adăugat vineri încă o medalie de aur la categoria „all-around" în același oraș în care a început totul.

Ea a devenit prima gimnastă din istorie, bărbat sau femeie, care a câștigat șase titluri mondiale la toate categoriile, potrivit NBC News.

Victoria la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică marchează cea de-a 27-a medalie mondială și doboară recordul pentru totalul medaliilor mondiale și olimpice combinate, depășind-o pe Larisa Latynina, care a reprezentat Uniunea Sovietică. Biles are acum 34 de medalii mondiale și olimpice: 27 de medalii la campionatele mondiale - dintre care 21 de aur - și șapte medalii olimpice.

Campioana mondială en-titre, Rebeca Andrade din Brazilia, a câștigat medalia de argint, iar colega de echipă a lui Biles, Shilese Jones, a obținut medalia de bronz.

Pentru prima dată în istoria acestui sport, podiumul mondial la individual compus a fost alcătuit din trei gimnaste de culoare.

În finala la individual compus, gimnastele trebuie să concureze la toate cele patru probe: sărituri, bare inegale, bârnă și sol.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Simone Biles individual compus