x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Regele Bucegilor

Regele Bucegilor

27 Noi 2008   •   00:00
Regele Bucegilor

Cunoaşte cel mai bine Masivul Bucegi. Şi e normal din moment ce spune că acolo sus este casa lui. Bogdan Boja este cel mai cunoscut schior din Buşteni, iar văile de pe munte îi sunt atât de familiare încât îţi vine să pariezi că poate schia cu ochii închişi.



"De vreo 25 de ani sunt primul şi ultimul care schiază. Încep prin septembrie şi termin prin iulie-august pe văile orientate către nord", spune Bogdan, care este inginer geolog la Petrom.

NOSTALGIC. Toată lumea îi spune "Bubulu". A rămas un nostalgic al vremii în care toată lumea de pe Valea Prahovei făcea schi. S

e întâmpla înainte de Revoluţie, a­tunci când nu existau atâtea canale de televiziune. "Era o altă cultură legată de sport şi de mişcare în ge­neral. Pe vremea lui nea Nicu cu 200 de lei pe lună te dădeai pe orice pârtie, de la Sinaia la Predeal. Trebuia doar să ai pile, ca să nu stai la coadă. Salariul mediu era cam de 1.200 de lei. Acum pe Valea Prahovei se câştigă cam 700-800 de lei pe lună. Cu banii ăştia nu ştiu dacă poţi să schiezi două zile la Sinaia", este de părere Boja.

LUP. Nu îl interesează starea pârtiilor. Marea lui iubire este free-ride-ul, pe care îl numeşte boscheţi. "Diferenţa dintre schiul pe pârtie şi cel free-ride este la fel de mare ca între Sandra Brown şi Shakespeare. Este o părere extremistă, dar aşa văd eu lucrurile. Dar e părerea mea şi nu o consider o axiomă, cu drept de adevăr absolut. Alţii pot avea o părere contrarie, care poate fi la fel de adevărată, dar pentru ei. Free-ride este viaţa mea. Sus, acolo în munţi, în Bucegi e viaţa mea. Acolo mă simt liber şi fericit, acolo e casa mea."

×
Subiecte în articol: personalitati