x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Revine Liga 1. Cu restanţe şi scandal

Revine Liga 1. Cu restanţe şi scandal

13 Feb 2014   •   16:23
Revine Liga 1. Cu restanţe şi scandal

Lunga pauză de iarnă din mediocrul fotbal românesc s-a încheiat. Restanţa dintre Steaua şi Concordia Chiajna, programată în această seară, de la ora 20:30, în Ghencea, redeschide a doua parte din Liga 1. Ca de obicei, partida a fost precedată de reacţii din partea oficialilor uneia dintre rivalele Stelei la titlu, Astra, care anticipează că relaţiile de prietenie între cei doi antrenori vor conduce către un meci aranjat şi o victorie facilă a roş-albaştrilor. Dacă steliştii n-au reacţionat la premoniţiile preşedintelui Astrei, Dinu Gheorghe, a făcut-o antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă.
“Dinu Gheorghe are o cultură fotbalistică egală cu cea a instalatorului de la hotelul unde fac eu antrenamente. A fost paraşutat în fotbal. Nu are nici o competenţă să analizeze fotbalul. Şi acest om îşi permite să vorbească despre noi, despre mine... Eu am făcut jucători de 50 de milioane în România. Îl mai rog o dată să se stăpânească atunci când vorbeşte de echipa mea”, a declarat Chirilă. Oficialul liderului la zi din clasamentul Ligii 1 a reacţionat din nou, prelungind scandalul, adică singurul element prin care fotbalul românesc justifică banii aruncaţi pentru drepturile tv. “Mi-aş dori să câştige Chiajna chiar mai mult decât cei de la Chiajna, dar nu vor putea. Sunt suporterul numărul unu al Chiajnei în acest meci. Lui Chirilă îi doresc să aibă mai multă minte. Să fie mai precaut. E bine ca un antrenor să nu intre în discuţii cu un preşedinte”.

Fotbalistic vorbind, Steaua pleacă mare favorită în meciul de mâine seară, dar şi în cea de-a doua restanţă pe care o mai are de disputat, contra Universităţii Cluj, de marţi. Dacă învinge în ambele partide, deţinătoarea titlului revine pe primul loc în Liga 1, cu un avans de trei puncte în faţa principalelor contracandidate, Astra Giurgiu şi Petrolul. Pentru confruntarea din această seară, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, îl va titulariza pe Lucian Sînmărtean, noua achiziţie a roş-albaştrilor urmând să evolueze în spatele unicului atacant, Federico Piovaccari. De partea cealaltă, principalul marcator al Concordiei, brazilianul Welington, va absenta, la fel ca şi alţi câţiva jucători importanţi ai echipei ilfovene.

×