x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România conduce Slovenia cu 2-0, după primele meciuri jucate în barajul Billie Jean King Cup

România conduce Slovenia cu 2-0, după primele meciuri jucate în barajul Billie Jean King Cup

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   20:15
România conduce Slovenia cu 2-0, după primele meciuri jucate în barajul Billie Jean King Cup
Sursa foto: Federaţia Română de Tenis

Jaqueline Cristian a câștiga vineri al doilea meci al confruntării din barajul Billie Jean King Cup pentru calificarea la turneul final. Românca a învins-o în două ore și 5 minute pe Tamara Zidansek, cu 6-1, 4-6, 6-3. România conduce cu 2-0 după prima zi, primul meci fiind câștigat de Ana Bogdan.

Motivată de victoria Anei Bogdan împotriva lui Kaja Juvan, din primul meci, Jaqueline Cristian a început foarte bine, conducând cu 5-0, după ce în primul game a salvat o minge de break. În game-ul 4 a reușit chiar un break la zero, închizând în cele din urmă setul de debut cu 6-1, după 33 de minute.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, niciuna din jucătoare nereușind să se impună pe serviciu adversarei până la 4-5 pentru slovenă, nefiind înregistrată în statistici nicio minge de break. În mod oarecum nefiresc, cele două jucătoare au avut procentaj de 100% pe primul serviciu în setul secund, în care Zidansek a izbutit să facă break la zero pentru 4-6 și set decisiv.

Ultimul act a început cu un schimb de câte două break-uri (2-2), Cristian nereușind să confirme primele două game-uri câștigate pe serviciul slovenei.

A urmat câte un game câștigat pe propriul serviciu, pentru 3-3, după care Cristian a făcut din nou break, pe care apoi la dublat cu un game de serviciu, câștigat cu destule emoții, după ce a salvat o minge de rebreak.

Demoralizată de cele două game-uri pierdute consecutiv, Zidansek a cedat la zero și următorul game pe serviciu, astfel că Cristian a câștigat meciul cu 6-1, 4-6, 6-3 și a adus al doilea punct pentru România.

Confruntarea continuă sâmbătă, de la ora 12:00, cu meciurile de simplu dintre Ana Bogdan şi Tamara Zidansek, în primul meci al zilei, și Jaqueline Cristian cu Kaja Juvan.

Dacă va ma fi necesar, meciul de dublu ar urma să se joace tot sâmbătă între perechile alcătuite din Irina Bara și Monica Niculescu, pentru România, şi Pia Lovric și Nina Potocnik, pentru Slovenia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×