x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Semifinală SURPRIZĂ la Roland Garros

Semifinală SURPRIZĂ la Roland Garros

07 Iun 2017   •   09:15
Semifinală SURPRIZĂ la Roland Garros

Jucătoarea estoniană de tenis Jelena Ostapenko şi cea elveţiană Timea Bacsinszky vor fi adversare în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după victoriile obţinute marţi seara, în meciurile din sferturile de finală, perturbate de ploaie.

Jelena Ostapenko (47 WTA) a dispus de daneza Caroline Wozniacki (N.11) cu 4-6, 6-2, 6-2, în timp ce Timea Bacsinszky (N.30) a trecut de Kristina Mladenovic (Franţa/N.13), cu 6-4, 6-4.

Pentru baltică este prima semifinală la un turneu major, obţinând calificarea cu două zile înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani. Ea a dictat ritmul într-un meci care a fost întrerupt de ploaie pe durata a patru ore. Ostapenko a făcut numeroase erori neforţate, 50 (de două ori mai multe decât Wozniacki), dar a reuşit şi 38 de winners, în timp ce daneza, care a fost mai mereu în defensivă, nu a totalizat decât 6.

Wozniacki (26 ani) era jucătoarea mai experimentată, fostul lider mondial (2010, 2011) având două finale de Mare Şlem în carieră, la US Open (2009, 2014).

Bacinszky şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Roland Garros, după semifinala din 2015, anul trecut oprindu-se în sferturi.

Miercuri se vor decide celelalte două semifinaliste, în urma sferturilor Simona Halep - Elina Svitolina (Ucraina) şi Caroline Garcia (Franţa) - Karolina Pliskova (Cehia).
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Jelena Ostapenko timea bacsinszky