x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, câştigătoare a Turneului de la Doha

Simona Halep, câştigătoare a Turneului de la Doha

16 Feb 2014   •   18:20
Simona Halep, câştigătoare a Turneului de la Doha
Sursa foto: YOAN VALAT/EPA/Intact Images

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, numărul 10 mondial, a câştigat finala turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.440.070 dolari, după ce a dispus de jucătoarea germană Angelique Kerber cu 6-2, 6-3. Este al 7-lea turneu obţinut de Simona Halep în carieră!

Încurajată din tribune de o galerie românească destul de numeroasă, Halep a abordat un stil ofensiv, controlând partida de la un cap la altul, forţând doar în momentele în care a fost nevoie s-o facă.
Foarte bine pregătită mental, Halep a câştigat 4 din cele 7 mingi de break avute, faţă de Kerber, care n-a frunctificat niciuna. Mai mult, germanca a greşit neforţat de 23 de ori în timp ce Halep a adunat doar 9 greşeli.

Într-un scurt interviu acordat la finalul partidei, Simona Halep a declarat: "Nu am fost foarte convinsă că mă voi putea impune în acest turneu, venind la foarte scurt timp după ce am participat la confruntarea din Cupa Federaţiei. Mă simt foarte puternică mental, îm place tenisul şi joc cu plăcere în fiecare meci".

După victoria de la Doha, Simona Halep va urca un loc în clasamentul WTA. ocupând poziţia a noua, cel mai înalt din cariera sa de până acum.


×
Subiecte în articol: simona halep