x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep - Vreau să câștig pentru România și să dau tot ce am mai bun pe teren

Simona Halep - Vreau să câștig pentru România și să dau tot ce am mai bun pe teren

18 Apr 2014   •   16:55
Simona Halep - Vreau să câștig pentru România și să dau tot ce am mai bun pe teren
Simona Halep, cea mai bună jucătoare de simplu a echipei României de Fed Cup, este pregătită să dea totul pentru a câștiga a doua partidă de simplu a meciului de sâmbătă cu Serbia, scrie Agerpres.

''Tragerea la sorți a fost ok, nu e important pentru mine dacă joc în primul sau al doilea meci. Îmi doresc mult să înving sâmbătă, vreau să câștig pentru România și să dau tot ce am mai bun pe teren'', a spus Simona Halep, după tragerea la sorți de vineri.

Halep, nr. 5 mondial, a adăugat că acest meci în fața propriilor suporteri îi va rămâne mereu în inimă:''Am emoții pentru că jucăm la București, alături de suporteri, familie, prieteni. A venit să mă încurajeze și Virginia Ruzici. Am șansa să joc în țară, nu voi uita niciodată acest meci''.

Jucătoarea constănțeancă a admis că i-ar fi prins bine dacă ar fi jucat un turneu pe zgură înaintea meciului din Fed Cup:''Da, era mai bine din punct de vedere al pregătirii, dar pe de altă parte este și un avantaj, deoarece sunt odihnită 100 la sută''.

Simona Halep și Bojana Jovanovski vor juca a doua partidă de simplu de sâmbătă din meciul România-Serbia de la Arenele BNR, în play-off-ul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Sorana Cîrstea (27 WTA) va deschide meciul cu Serbia împotriva Anei Ivanovic cu gândul la victorie :''O să fie un meci greu, dar vreau să aduc primul punct pentru România. Vrem să aducem bucurie de Paști românilor. Noi știm că tenisul este un sport individual, dar acum suntem într-o echipă. Știu că va fi o confruntare grea, dar o să fie frumoasă''.

Monica Niculescu, care va face pereche la dublu cu Irina Begu, speră ca soarta meciului să fie decisă până la ultima partidă de dublu:''Sper ca scorul să fie 3-0 după primele 3 partide și să câștigăm. În varianta că noi vom intra pe teren, la 2-2, sper să facem totul pentru a aduce victoria României. Mă bucur că sunt cu fetele de Paște''.

Irina Begu își dorește o prestație cât mai bună în fața publicului de acasă:''Mă simt bine la dublu alături de Monica, dorim mult să facem o figură frumoasă, în fața suporterilor români, a familiilor noastre''.

Căpitanul nejucător Alina Tecșor a opinat că valoarea fetelor și publicul vor înclina balanța victoriei către România:'' Atuurile echipei noastre sunt prezența tuturor jucătoarelor la confruntare, apoi tenacitatea, determinarea și faptul că jucăm pe teren propriu. Nu contează prea mult ordinea partidelor, fetele de la simplu vor da absolut tot pentru victorie''.

La conferința de presă a echipei Serbiei, Ana Ivanovic (12 WTA) s-a bucurat că are șansa să aducă primul punct echipei sale:''Tragerea la sorți a fost bună pentru noi, iar eu vreau să aduc primul punct pentru țara noastră . Mă bucur că am revenit la București, cu această ocazie toți dorim dă avem o confruntare frumoasă''.

Bojana Jovanovski (39 WTA) și-a manifestat optimismul că va reuși să câștige partida ei de sâmbătă:''Nu îmi place să intru prima pe teren, așa că tragerea la sorți îmi convine. Am jucat de mai multe ori cu Sorana Cîrstea, și tot ce vreau să fac este să aduc și eu un punct Serbiei.

Căpitanul nejucător al Serbiei, Dejan Vranes, a evitat să dezvăluie dacă o va utiliza pe cea mai bună jucătoare a sa, Ana Ivanovic, și la dublu:''În tenis totul este posibil, dacă o vom folosi sau nu pe Ana, la dublu, acesta este secretul nostru''.

Partidele de simplu de sâmbătă au loc de la ora 12,00, iar duminică vor avea loc partidele Halep — Ivanovic și Cîrstea — Jovanovski, precum și partida de dublu, între perechile Irina Begu/Monica Niculescu și Jovana Jaksic/Nina Stojanovic.

Monica Niculescu ocupă locul 79 WTA la simplu și 33 la dublu, iar Irina Begu se află pe 68 la dublu. Jovana Jaksic (105 WTA) este pe 605 în lume la dublu, iar Nina Stojanovic (994 WTA) pe 1076. 

×