x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Site-ul NBA publică povestea unui român pasionat de baschet

Site-ul NBA publică povestea unui român pasionat de baschet

de Larisa Eremia    |    27 Aug 2015   •   12:33
Site-ul NBA publică povestea unui român pasionat de baschet

Cel mai important site din lume dedicat baschet-ului, www.nba.com, a publicat povestea unui român. Radu Muntean, producător de muzică electronică și antrenor al unor puști de 10-11 ani, relatează pe site-ul american cum a intrat în contact cu acest sport în copilărie și cum a revenit la vechea pasiune, ajungând să îmbine activitatea muzicală cu antrenoratul.

Cum a fost publicat articolul?
În fiecare vară, pentru a-și găsi „înlocuitorul” pe durata concediului, David Aldridge, unul din redactorii site-ului, organizează un concurs de povestiri care, în mod evident, are ca temă pasiunea pentru baschet a oamenilor din întreaga lume. Anul acesta, celebrul Aldridge a fost impresionat de povestea lui Radu Muntean și a desemnat-o câștigătoare.

Din introducerea articolului aflăm că Radu Muntean are 36 de ani, locuiește în București și de aproximativ 10 ani se dedică muzicii electronice. În timpul săptămânii, acesta își petrece timpul în studio, iar în weekenduri mixează în cluburi și la diverse festivaluri în țară și în Europa. Iubește baschetul și NBA-ul, iar primul contact cu acest sport l-a luat în anul 1995, când a văzut la televizor un meci între Chicago Bulls și Orlando Magic.

Conform relatării pe care o face pentru site-ul NBA, între 1995-1996 a avut ocazia să studieze în Statele Unite ale Americii și să facă parte din echipa de baschet a liceului. Deși în tot acest timp a fost rezervă și a jucat doar câteva minute, s-a bucurat de atmosferă și de viața de echipă.

Întors în România, Radu Muntean s-a înscris la facultatea de Inginerie Aerospațială și astfel timp de 10 ani nu a mai intrat în contact cu sportul său preferat. Întâmplător, în 2010, mutând de pe un canal TV pe altul, a găsit un meci de baschet și din acel moment legătura cu NBA-ul a fost reluată. Mai mult decât atât, tânărul a reînceput să alerge și să își dorească să învețe baschet.
Cariera muzicală i-a oferit oportunitatea de a întâlni foarte mulți oameni. Grație acestor interacțiuni, a cunoscut în cadrul unui festival o persoană cu aceeași pasiune pentru baschet, care antrena copii de 11 ani sau mai mici. Mergând ulterior la sala de sport cu intenția de a se antrena separat, a ajuns în situația de a-și ajuta prietenul să îi antreneze pe cei mici.

În prezent, Radu Muntean antrenează în cadrul clubului CS4 un grup de 20 de copii, de trei ori pe săptămână, continuându-și în paralel cariera muzicală.
 

×
Subiecte în articol: Radu Muntean nba