x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi „Stejarii”, la Mondiale, după un meci ciudat arbitrat de un român

„Stejarii”, la Mondiale, după un meci ciudat arbitrat de un român

19 Mar 2018   •   10:02
„Stejarii”, la Mondiale, după un meci ciudat arbitrat de un român
Sursa foto: Picasa

România s-a calificat la Campionatul Mondial, după eșecul surpriză al Spaniei, 10-18 în Belgia. Ibericii ne acuză însă de jocuri de culise, după ce partida de la Bruxelles a fost arbitrată de un român. Spaniolii susţin că arbitrul a condus meciul astfel încât să fie câştigat de Belgia, ceea ce a dus la calificarea automată a României. Jucătorii au sărit chiar la bătaie împotriva românului, fapt extrem de rar pe un teren de rugby, sport cunoscut pentru fair-play-ul desăvârşit.    

“Stejarii” merg cu scandal la Mondiale. Asta după ce, potrivit gsp.ro, spaniolii acuză arbitrajul de la partida pierdută cu Belgia. Meciul decisiv pentru calificarea la turneul final a fost arbitrat de un român, Vlad Iordăchescu, în condiţiile în care naționala noastră era direct avantajată de un eventual eșec al Spaniei. Arbitrul este acuzat de publicația Marca pentru modul în care a condus partida: ”Ne-a oprit atacurile de fiecare dată, în timp ce belgienilor le-a asigurat mereu continuitate. Placajele înalte ale adversarilor le-a văzut abia pe finalul meciului. Cel mai mult ne-a afectat însă fragmentarea, n-am reușit să ne dezvoltăm jocul”.

Dacă jurnaliștii spanioli au fost calmi, jucătorii au cedat nervos. Imediat după fluierul final, aceștia s-au repezit la Iordăchescu, care a fost cu greu protejat de pumnii ibericilor. Spaniolii au alergat după el pe tot terenul în drumul spre vestiare, aplaudând ironic și înjurându-l în timp ce încercau să îl lovească.

Calificarea României este cu atât mai suprinzătoare, cu cât “stejarii” au pierdut fără drept de apel trofeul Rugby Europe International Championship în Georgia, scor 16- 25. Victoria Belgiei asupra Spaniei nu era luată în calcul aproape de nimeni. Ibericii au fost însă conduși pe toată durata partidei, avansul gazdelor ducându-se şi la 15 puncte. Cu 10 minute înainte de final, spaniolii s-au apropiat la numai 5 lungimi și aveau nevoie de un eseu pentru a întoarce partida. Vincent Hart a fost însă eroul belgienilor și a mai adus încă trei puncte care au închis partida. Spaniolii și-au ieșit din minți la finalul partidei și l-au alergat pe arbitrul român care a condus partida. Acesta a trebuit să fie escortat de pe teren pentru ca ibericii să nu ajungă la el.

România s-a calificat miraculos la Campionatul Mondial de Rugby din Japonia, după o victorie neaşteptată a Belgiei, sub arbitrajul unui român care a fost apoi fugărit pe teren

×
Subiecte în articol: rugby