x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO 2024: SUA înving Franța și câștigă aurul olimpic la baschet

JO 2024: SUA înving Franța și câștigă aurul olimpic la baschet

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2024   •   09:00
JO 2024: SUA înving Franța și câștigă aurul olimpic la baschet
Sursa foto: Hepta/ Stephen Curry finala olimpica

Echipa masculină de baschet a Statelor Unite a făcut ceea ce se aștepta toată lumea, obținând o victorie de 98-87 în fața Franței și câștigând a cincea medalie de aur consecutivă, scrie Reuters.

Pe Arena Bercy, americanii au zdrobit inimile galilor, conduși de Stephen Curry și de un LeBron James entuziasmat, „Regele” purtând adidași aurii strălucitori pentru a marca ocazia.

„Trăiesc momentul”, a declarat James, în vârstă de 39 de ani, cel mai bun marcator din toate timpurile din NBA.

„A fost un moment minunat”.

Rezultatul a fost același ca în urmă cu trei ani, în meciul pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar pentru francezi această pierdere a tăiat un pic mai adânc venind pe hardwood acasă în fața unei națiuni captivate.

„Talentul lor incredibil este cel care a sfârșit prin a marca diferența”, a declarat antrenorul Franței, Vincent Collet. „Este o finală împotriva americanilor, la Paris, puteți spune cât de mult doriți, fiecare jucător are emoțiile sale, am încercat să le folosim, dar nu a fost posibil aici”.

Chiar în aval de catedrala Notre Dame, pe malul Senei, credincioșii francezi, inclusiv președintele Emmanuel Macron, s-au adunat la Bercy precum pelerinii la Lourdes, crezând că totul este posibil și așa părea până în ultimele momente ale unei finale captivante.

(sursa: Mediafax)

×