x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenismenii ruși pot participa la Australian Open. Ce se va întâmpla cu Novak Djokovic

Tenismenii ruși pot participa la Australian Open. Ce se va întâmpla cu Novak Djokovic

12 Oct 2022   •   13:40
Tenismenii ruși pot participa la Australian Open. Ce se va  întâmpla cu Novak Djokovic
Sursa foto: Hepta

Tenismenii ruși și belaruși au9 voie să participe la Australian Open în calitate de jucători neutri. Totodată, Novak Djokovic ar fi binevenit să joace dacă va obține viză, a declarat directorul turneului, Craig Tiley.

Autoritățile din domeniul tenisului au interzis jucătorilor ruși și belaruși să participe la competițiile internaționale pe echipe după invazia Rusiei în Ucraina, la începutul acestui an, dar le-au permis să concureze în cadrul turneelor obișnuite.

Grand Slamurile French Open și U.S. Open le-au permis să concureze ca neutri, deși Wimbledon a impus o interdicție totală.

„În acest moment, jucătorii ruși și bieloruși vor fi eligibili pentru a juca la Australian Open. Singura diferență va fi că ei nu pot reprezenta Rusia sau Belarus, nu pot evolua sub steagul celor două țări. Ei nu pot participa la nicio activitate și nu li se va intona imnul Rusiei și trebuie să joace ca jucători independenți sub un nume neutru. Dar vor fi bineveniți la Australian Open din ianuarie", a declarat Tiley, citat de Reuters.

Oficialul a mai spus că tenismenul sârb Novak Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, va fi, de asemenea, eligibil dacă va reuși să anuleze interdicția de viză, ca parte a deportării sale în ianuarie. El a fost dat afară din țară pentru că nu a fost vaccinat anti COVID-19 și are interdicție de a reintra în țară până în 2025, deși guvernul australian poate renunța la interdicție.

Tiley a declarat că nu a avut niciun contact cu guvernul australian în legătură cu Djokovic iar organizatorii Australian Open nu pot face lobby în numele acestuia.

"În acest moment , Novak și guvernul federal trebuie să rezolve situația, și apoi vom urma orice instrucțiune. Nu este o chestiune asupra căreia putem face lobby. Este o problemă care rămâne între aceștia și apoi, în funcție de rezultat, îi vom ura bun venit la Australian Open."

Djokovic, care a lipsit și de la US Open din cauza faptului că este nevaccinat anti COVID-19, a declarat luna trecută că așteaptă „vești pozitive" de la autoritățile australiene.

Cu toate acestea, fostul ministru australian de Interne, Karen Andrews, deputat de opoziție, a declarat săptămâna aceasta că se opune ridicării interdicției lui Djokovic de către guvern, spunând că ar fi o „palmă" pentru australienii vaccinați.

×
Subiecte în articol: australian open rusi novak djokovic